AKTUELNO

U jednom stanu na 17. spratu solitera u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu danas oko 14 časova je izbio požar u kome je, kako je saopštio MUP, stradala jedna osoba, a požar je lokalizovan.

MUP je naveo da je sektoru za vanredne situacije u Beogradu oko 13.50 časova prijavljen taj požar.

Odmah po prijavi na lice mesta su izašla 22 vatrogasca-spasioca sa pet vatrogasnih vozila. Pretragom stana, u kom je izbio požar, pronađeno je jedno beživotno telo, navodi MUP.

Prema rečima stanara zgrade, kako pišu beogradski mediji, u stanu u kojem je izbio požar živi 82-ogodišnja starica. Ispred zgrade su i dva vozila Hitne pomoći, a lekarska pomoć ukazana je stanaru sa 20. sprata koji se nagutao dima.

Natalija Jovanović, koja stanuje na 18. spratu zgrade, iznad stana u kojem je izbio požar, prva je osetila dim i krenula da obaveštava komšije. Kako je rekla, videla je da gust dim kulja ka prozoru njenog stana, izašla je na terasu i ''osetila kao da će da se uguši'', posle čega je sišla i pozvonila na vrata komšinicinog stana.

-Nije otvorila, onda sam krenula od vrata do vrata da upozorim ostale komšije. Verujem da je komšcinica ostala u stanu, ona ima 82 godine i retko izlazi. Kao da sam čula njene korake ispred vrata, ali nije otvorila - ispričala je Jovanović za Tanjug i dodala da su se svi stanari evakuisali iz zgrade.

Kako je navela, požar je zahvatio i stan poreg tog koji se zapalio. Gust dim, koji je kuljao sa solitera u Ulici Vojvode Stepe, video se iz gotovo svih delova grada.

#Beograd

#MUP Republike Srbije

#Požar

'