AKTUELNO

Saobraćajna policija tokom praznika pojačano kontroliše alkoholisanost vozača na srpskim putevima.

Na Veliki petak otkriveno je više od 400 pijanih vozača koji su isključeni iz saobraćaja. 83 vozača zadržano je na trežnjenju jer su vozili sa vise od 1.20 promila. 20 osoba imalo preko 2 promila i protiv njih su podnete prijave za nasilničku vožnju.

Negativni šampion je 24-godišnji Miloš S. iz Babušnice. On je uhvaćen da vozi neregistrovan automobil, bez dozvole za upravljanje sa 2.81 promila alkohola u organizmu. Pokušao je da pobegne patroli koja ga je zaustavljala i pri tom je udario u banderu. Nije bilo povređenih. I to nije sve.

Brzo je utvrđeno da je samo 24 sata ranije Miloš S. izašao iz pritvora gde je bio na trežnjenju zbog vožnje sa 1.75 promila. I tada je vozio neregistrovan auto bez dozvole.

Foto: Tanjug

Nakon drugog trežnjenja mladić iz Babusnice priveden je kod sudije za prekršaje koji ga je osudio na 50 dana zatvora. Odmah je odveden na izdržavanje kazne.

Saobraćajna policija će i narednih dana pojačano raditi jer statistika pokazuje da je na srpskim putevima za uskršnje i prvomajske praznike mnogo pijanih vozača koji ugrožavaju svoje i tuđe živote.

#Policija

#Saobraćajna dozvola

#Veliki petak

'