AKTUELNO

Dragan Vučićević ispričao je da je spavao na mestu suvozača kad ga je probudila vriska saputnika, a onda je „škoda“ poletela kao avion.

Stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su u noći između srede i četvrtka na auto-putu u Hrvatskoj nastradali Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Beograda, preživeo je samo Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je sletanje „škode“ u kanal opisao kao let aviona.

Vozač zaspao

Vučićević, koji je juče izašao iz bolnice u Vinkovcima, prepričao je navodno hrvatskoj policiji trenutak u kom je četvoro saputnika, s kojima je krenuo za Sloveniju i koje je tada prvi put sreo, izgubilo živote.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Neutešna majka: Nema više mog Nidže

Svetlana Rašić, kojoj su u stravičnoj nesreći nastradali suprug Vladica i 14-godišnji sin Nikola, ispričala je kroz suze i jecaje da je sinčić insistirao da krene sa ocem na put. I pre je putovao s njim, voleo je da ide sa Vladicom. Ostala mi je samo ćerkica. Nema više mog Nidže - jecala je neutešna Svetlana.

Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Video sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao da dohvati karticu za auto-put. Ponovo sam zaspao, a probudio me je vrisak. Video sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan najpre ulevo, a zatim udesno. Naleteo je na stub, koji je automobil podigao u vazduh, poleteli smo poput aviona - ispričao je policiji Vučićević.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Posle kratkog leta, „škoda“ je pala na travu, proletela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.

- Sledeće čega se sećam je prazan auto na kom su sva vrata otvorena - opisao je jezive slike koje je video kad se posle kratkog gubitka svesti povratio.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Tražio posao

Kako su već pisali beogradski mediji, preživeli Dragan jedini je u automobilu imao vezan sigurnosni pojas. Ostali putnici od siline udara ispali su iz automobila, a kazaljka za merenje brzine ostala je zakucana na 140 kilometara na sat.

Vučićević je ispričao da se u „škodi“ našao slučajno, jer je krenuo u Sloveniju da pronađe posao.

Posle nesreće, Dragan je sam izašao iz auta, oko kog su ležali mrtvi saputnici.

#Hrvatska

#Smrt

'