AKTUELNO

Kraljevčanin Ilija M. (53) poginuo je jutros, dok su četiri osobe koje su bile u njegovim kolima teško povređene u saobraćajnoj nesreći na deonici puta Kraljevo-Preljina na Ibarskoj magistrali i svima se lekari bore za život.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je vozač "hjundaija i30" Ilija M. pokušao da pretekne traktor sa prikolicom za prevoz stoke, prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa kamionom novopazarske registracije, koji je dolazio iz suprotnog smera, zakačivši tom prilikom i traktorsku kabinu koja se od udarca prevrnula na bok.

Od zadobijenih povreda vozač je na mestu preminuo, dok su četiri osobe sanitetskim vozilima hitno prebačeni u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

U kraljevačkoj bolnici, zbog teških povreda u kritičnom stanju je Ilijina ćerka Ivana M. (21), teško su povređene njena majka Gordana M. (49) i tetka S. L. (49), kao i tetkin suprug D. L.(53).

- Četiri osobe su primljene na Odeljenje intenzivne nege sa teškim povredama. Na hirurško-prijemnom odeljenju urađena je reanimacija dvadesetjednogodišnje Ivane koja je primljena sa proširenim zenicama. Uspostavljen je ritam disanja i srca i ona je trenutno klinički stabilno. Ima frakturu kostiju lica, a ostali nalazi su uredni – kaže dr Milivoje Pavlović, hirurg Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, muškarac D. L. zadobio je serijski prelom rebara i kontuziju pluća, dok će njegova supruga S. L. biti upućena u Urgentni centar zbog teške povrede oka i frakture lica.

- Pacijentkinja Gordana M. ima obostrani pneumotoraks i veliku kontuziju jetre – dodaje dr Pavlović.

Stanje svih pacijenata je trenutno stabilno, ali su svi životno ugroženi. Vozač kamiona i traktorista prošli su sa lakšim povredama.

#Kragujevac

#Saobraćajna nesreća

'