AKTUELNO

Majka nesrećne devojčice onemela od šoka, brat otkrio detalje Ivinog prerano završenog života.

Iva Mamutović (19) iz Kočana poginula je u subotu nakon pada sa zgrade u Čarnojevićevoj ulici 25 u Nišu dok je snimala video-klip za društvene mreže sa dva druga.

Oni su se nalazili na vrhu petospratnice, a do tragedije je došlo u trenutku dok je Iva, snimajući telefonom kadrove za video-klip, krećući se unazad, došla do ivice krova zgrade, izgubila ravnotežu i pala sa visine od oko 15 metara na beton! Nesrećna devojka je preminula na licu mesta tako da su lekari Hitne pomoći mogli samo da konstatuju smrt.

- Mi imamo stan u Nišu u kojem je Iva živela, tako da ne znam kada je izašla u grad. Znam te momke sa kojima se družila više od dve godine, poznavali su se iz grada. Drug me je sinoć pozvao telefonom i rekao šta se desilo. Ja sam se u tom trenutku zaputio ka Nišu i dalje nisam bio u kontaktu sa njima. Iva je pohađala IV godinu Gimnazije "9. maj" u Nišu i planirala je da upiše Filozofski fakultet - kaže Filip Vanić (25), rođeni brat nastradale devojke. On nije mogao da precizira kada će biti sahrana jer je telo njegove nastradale sestre upućeno na obdukciju.

Foto: Printscreen Facebook

Komšije u doljevačkom selu Kočani uplakane su juče dolazile u kuću u kojoj živi porodica nastradale devojke.

- Strašno, svi smo šokirani. Mi smo komšije, ali smo kao porodica. Ne znamo šta se desilo, sve što smo čuli, čuli smo iz medija. Majka devojke je u šoku, ne može da govori. Otac bi trebalo svakog časa da stigne iz Švajcarske - kaže jedna komšinica.

Tužilaštvo: Nesrećni slučaj

U Višem tužilaštvu u Nišu kažu da prema do sada prikupljenim obaveštenjima i podacima nema nikakvih sumnjivih okolnosti i da je u pitanju nesrećni slučaj.

Foto: Printscreen Facebook

- Devojka je krećući se unazad pala sa krova dok je snimala video-zapis. Nakon izvršenog uviđaja postupajućeg zamenika i policije, prema prikupljenim podacima, za sada nema nikakvih sumnjivih okolnosti. Po nalogu VJT telo je poslato na obdukciju - rečeno je "Blicu" u VJT u Nišu.

#Brat

#Tragedija

#snimak

'