AKTUELNO

Minstar je ovom prilikom upozorio da se nasilje nad pripadnicima MUP-a i građanima neće tolerisati.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić obišli su danas u Urgentnom centru policajca Milana Nikolića koji je prilikom redovnog obavljanja dužnosti u kladionici u Barajevu izboden nožem, a ministar je poručio da se nasilje protiv pripadnika MUP i građana neće tolerisati.

Policajca je juče nožem napao M. K. (1975). Stefanović se zahvalio policajcu na pribranosti jer je, iako teško povređen sa više uboda nožem, uspeo da savlada napadača i pozove pomoć.

- Ovo je primer koliko su policijski službenici požrtvovani i pokazuje njihovu obučenost i spremnost da svoju dužnost obave na najbolji mogući način, časno, čestito i hrabro pre svega - istakao je ministar.

Stefanović je izrazio očekivanje da će se policajac Nikolić, kome se u Urgentnom centru pruža najbolja moguća nega, brzo oporaviti.

- Tokom 2015. godine bilo je 1.580 napada na ovlašćena službena lica, a tokom 2016. godine 1.082, što je trend smanjenja, ali i dalje je to veoma veliki broj napada na policijske službenike - podsetio je ministar, navodi se u saopštenju MUP.

On je upozorio da policija neće dozvoliti da se prema pripadnicima Ministarstva, ali i građanima Srbije, primenjuje sila i da se nasilje neće tolerisati.

- To je nešto na čemu ćemo apsolutno insistirati - poručio je Stefanović.

J. Stanković

#Barajevo

#Nebojša Stefanović

#Policajac

#Poseta

#Urgentni centar

'