AKTUELNO

Nije mu bilo spasa!

Muškarac (69), poginuo je kada je prilikom popravke oluka pao s krova kuće u Ulici Ivana Galeba u beogradskom naselju Borča. Nesreća se dogodila u petak ujutru, kada je stradali na poziv prijatelja došao u porodičnu kuću na kojoj je oluke prethodne večeri oduvao vetar.

- Stradali majstor je izvodio limarske radove, a došao je sa svojim prijateljem kako bi popravio oštećene oluke. On nije hteo da stoji na merdevinama, već se popeo na krov kuće kako bi izmerio koliko je metara lima potrebno za popravku. U jednom trenutku se zaneo, izgubio ravnotežu i pao na zemlju u dvorištu. Pretpostavlja se da je jak vetar, koji je duvao tokom čitavog dana, doprineo nesreći - rekao je dobro obavešten izvor.

Nesrećnom čoveku odmah su priskočili u pomoć svi koji su se tu zatekli, ali mu, nažalost, pomoći nije bilo.

- Nesrećni čovek je pao sa pet metara visine, a lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt. Ubrzo je na mesto nesreće stigla i policija u pratnji dežurnog tužioca i obavila uviđaj. Telo je poslato na obdukciju, a više detalja biće poznato nakon istrage - dodaje sagovornik.

- Vetar je toliko jako duvao da su, osim oluka, u nekim delovima naselja s kuća padali i crepovi. Zbog svega toga uopšte nije nemoguće da je radnik izgubio ravnotežu pod naletom vetra - kazao je jedan od komšija porodice pred čijom kućom se dogodila tragedija.

Kako su nam kazale komšije, vlasnik kuće na kojoj se obavljala popravka oluka pokušao je da skrene pažnju majstoru da je bezbednije da merenje vrši pomoću merdevina, a ne da izlazi na krov.

- On je, međutim, rekao da mu je lakše da stoji na krovu, a posle samo nekoliko minuta dogodila se tragedija - kazao je jedan komšija.

#Borča

#Tragedija

'