AKTUELNO

On je juče sahranjen nadomak Niške Banje.

Maturant Srednje elektrotehničke škole Nikola Đorđević (18) poginuo je u utorak u svom domu kada ga je za vreme tuširanja udarila struja. On je juče sahranjen na seoskom groblju u Radikinoj Bari nadomak Niške Banje.

Njegovi staratelji Slaviša i Vesna Đorđević ispričali su medijima o životu maturanta.

- Odmah nakon rođenja umrla mu je majka, a za oca nije znao. Kada je imao samo dve godine usvojili smo ga. Bio je sitan, težak samo devet kila i četiri stotine grama. Zato sam ga zvao „Mali“ i kada je porastao. Usrećio je i mene i suprugu jer smo mnogo patili što nemamo svoje dece. Sve smo činili da mu zamenimo roditelje. Vapili smo za potomstvom, ali smo se pomirili sa sudbinom i odlučili da ga odgajamo. Sve što smo mogli, mi smo mu pružili. Odgajali smo ga sa puno ljubavi i razumevanja i on je umeo da nam uzvrati. Voleo nas je kao oca i majku, pa možda čak i više – pričaju oni i naglašavaju da je Nikola znao da je usvojeno dete i da je čak uz njihovu pomoć pronašao svoje rođake, ujaka i sestre. Redovno su se družili i poštovali. Bili su i gosti na proslavi njegovog punoletstva, u septembru prošle godine.

Nikola je kod njih odlazio i sam.

– Sve bih učinio za njega, najviše sam se radovao kada dođem s posla, a on mi dotrči u susret i traži da se igramo. Nadao sam se sreći, podizao ga kao svog, a sada mi ništa više nije ostalo – priča čovek.

Foto: Facebook

Sada Slaviša ne može da se pomiri sa činjenicom da Nikole više nema.

- Kuća je uvek bila puna njegovih drugova. Pravili su žurke i družili se, bili su dobra deca, nismo imali probleme – dodaje on, dok supruga Vesna ne može da dođe sebi, pogotovo jer je kobne večeri bila u domu sa sinom, ali nažalost nije mogla da mu pomogne jer je godinama nepokretna i kreće se uz pomoć invalidskih kolica. Otišao je da se tušira i bile su uključene dve grejalice. Jedna koja stoji na zidu, a još jedna koja je bila „pomoćna“ jer Nikola nije voleo da se kupa u hladnom kupatilu. Ne znam šta se desilo, samo sam čula u jednom trenutku njegov jauk. Nisam mogla da sa kolicima uđem u kupatilo da mu pomognem – ispričala je Vesna.

Nije razjašnjeno kako je Nikola upao u strujno kolo koje ga je usmrtilo. Instalacije u kući su urađene po propisu i jedini krivac može biti grejalica.

I. P.

#Dečak

#Kupanje

#Niš

#Smrt

#Struja

'