AKTUELNO

Pretpostavlja se da su umrli od posledica smrzavanja i gladi.

Majka i sin, Angelina (81) i Živorad (52) Tufegdžić, pronađeni su smrznuti u njihovoj porodičnoj kući u selu Lozovik kod Velike Plane.

Kako prenose mediji, njihova beživotna tela pronašao je komšija, a policija pretpostavlja da su preminuli od posledica smrzavanja.

Teško je utvrditi kada je smrt nastupila i ko je prvi od njih dvoje preminuo.

Živorada je komšija poslednji put video pre pet dana. On je juče alarmirao i Živoradovu sestru Draganu, koja živi na drugom kraju istog sela, pošto mu nisu odgovarali na pozive.

Draganin muž je juče došao da vidi o čemu se radi, i u kući zatekao dva beživotna tela.

Prema Draganinim rečima, njena majka i brat su samo jednom dobili 11.000 dinara pomoći od Centra za Socijalni rad u Velikoj Plani.

Kako kaže, Živorad je trebalo da ode da reguliše njihov status, da dobiju i zdravstvene knjižice, verovatno i pomoć, ali to nikada nije uradio.

Druga sestra Mirjana, koja je došla da pomogne oko sahrane, kaže da njen brat nije nigde radio, a majka nije imala penziju.

- Nisu imali nikakvih prihoda. Struja im je isključena ima 4-5 godina – kaže Mirjana.

Kuća u kojoj su živeli je malo izdvojena iz naselja, ali se nalazi na samo stotinak metara od železničke stanice u Lozoviku, i na dvadesetak metara od prvih komšija.

Više tužilaštvo u Smederevu, u ovom slučaju nadležno, nije naložilo obdukciju, s obzirom da ne telima nije bilo nikakvih povreda ništa nije ukazivalo na nasilnu smrt, već je po svemu viđenom i utvrđenom na licu mesta ona nastupila zbog smrzavanja.

I. P./ S. M.

#Majka

#Sneg

#Zima

#sin

'