AKTUELNO

Porodica Stefana Todorovića (11) iz kuršumlijskog sela Dedinac, koji je u nedelju poginuo kada ga je prignječio traktor, ne može da se pomiri s tragičnim gubitkom.

Stefanova dra brata i sestrica ne prestaju da plaču, svesni da se u njihovoj porodici desilo nešto strašno. Devetogodišnji brat je rekao jecajući da je Stefan bio najbolji od svih njih.

Otac gledao nesreću

- Bio je najvredniji od svih nas, moj bata. Uvek je sve pomagao mami i tati i čuvao nas. Nema više mog bate - kaže mlađi brat dečaka.

Dan nakon stravične nesreće koja je porodicu Todorović zavila u crno ali i čitavo selo, stigli su i prvi rezultati istrage.

- Stefan je sa ocem Radovanom u nedelju oko 10 sati otišao do komšije da uzme džakove sa kukuruzom. Spakovali su ih pozadi na traktor koji je bio parkiran na strmoj uzbrdici. Dečak je bio na traktoru, a njegov otac je stajao pored kada se traktor iznenada pokrenuo unazad, moguće od težine - kaže izvor i nastavlja:

Foto: Pixabay.com

- Čim se traktor pokrenuo Stefanov otac je pritrčao u nameri da pomogne sinu. Shvatio je da će se vozilo prevrnuti, pa mu je pružio ruku, ali mališan nije stigao da se uhvati za njega i pao je. Sledećeg trenutka traktor je pao preko njega i nastavio da se kotrlja još nekih 50 metara, da bi se zaustavio u potoku.

Odmah izdahnuo

Prema rečima komšija, posle nesreće usledio je bolni jauk Stefanovog oca. U pomoć su mu odmah pritrčale komšije, ali mališan je već bio mrtav. Izdahnuo je odmah.

- Strahota jedna. Uopšte ne mogu da opišem taj trenutak. Malo telo, otac pored njega i muk - kaže meštanin.

#Kuršumlija

#Saobraćajna nesreća

#Traktor

'