AKTUELNO

Dečak će danas biti sahranjen na seoskom groblju.

Šok u OŠ "Đura Jakšić", kod Užica, čiji je učenik bio Miloš S. (14), koji se ubio pre u utorak. Direktorka škole kaže da je bio veseo dečak i da nema saznanja o vršnjačkom nasilju

- Bio je veseo, vedar i veoma zreo dečak. Svi se preispitujemo, ali nemamo saznanja da je bilo vršnjačkog ili bilo kog drugog vida nasilja. Miloš je bio krupniji od većine drugara, ali nikoga nije dirao, niti nam je poznato da je njemu neko zagorčavao život - kaže Nadežda Bosiljčić, direktorka Osnovne škole "Đura Jakšić", čiji je učenik bio četrnaestogodišnji Miloš S., iz sela Ravni kod Užica, koji se pre dva dana obesio u pomoćnom objektu nadomak svoje kuće.

Nezapamćena tragedija ostavila je porodicu, mnogobrojnu familiju, prijatelje i sve žitelje Užica u stanju šoka i neopisive tuge. U Višem tužilaštvu, kažu da se čeka policijski izveštaj, kao i da je, prema do sada raspoloživim informacijama, sasvim izvesno da je tinejdžer počinio samoubistvo.

- Sačekaćemo da stigne policijski izveštaj. Obdukcija dečakovog tela nije naložena - rekao je užički tužilac.

U Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Ravnima, koju pohađa oko stotinu dece, zavladalo je vanredno stanje. Miloševe drugove i nastavnike slomilo je užasno saznanje o smrti dečaka, među njima omiljenog.

Prosvetari su u sredu pisali izjave, kako bi se pronašla makar i najmanja naznaka da je Miloš imao neke probleme zbog kojih se odlučio na tragični čin. Izvesno je, međutim, da takvih saznanja nema.

- Miloš je bio šaljivčina, potpuno otvoren prema svom okruženju. Često je oponašao lokalni, arhaični govor, i bio je omiljen zbog vedrog duha. Škola ima filmsku sekciju, a Miloš je glumio u đačkim filmovima sa istorijskom tematikom i nije imao tremu, naprotiv, on je poslednje dete za koje bi se moglo pretpostaviti da bi moglo nauditi sebi - saznajemo od profesora seoske škole.

Policija se do sada nije oglasila povodom tragedije. Poznato je da je dečak kobnog dana otišao u školu, ali se posle izvesnog vremena zaputio prema svojoj kući u zaseoku Starčevići. Nedugo zatim, pronađen je obešen u pomoćnom objektu stričeve kuće, tik uz Milošev dom, gde je dečak živeo sa roditeljima, mlađim bratom i sestrom, kao i sa babom i dedom.

Komšije i poznanici ističu da je Miloš dete iz mnogočlane familije koja živi u Ravnima i Užicu. Smatraju da su porodični odnosi bili dobri, da je dečak bio socijalizovan i otvoren prema svima. Zato pretpostavljaju da je nekakav tinejdžerski, neveliki problem u dečakovoj glavi izazvao neodmerenu i tragičnu reakciju.

Najavio samoubistvo?

Miloš je, navodno, uoči tragedije poslao SMS svom ocu, u kojem je napisao: "Sve vas volim, ali ne mogu da nastavim". Za sada nema zvanične potvrde o tome. Miloš S. će biti sahranjen danas na seoskom groblju u Ravnima.

#Samoubistvo

'