AKTUELNO

Na brdu iznad Gračanice danas oko podne izbio je požar koji još nije lokalizovan, a vatra se širila u dva pravca u delu oko sportskog objekta - prema naselju Kišnica i prema selu Šaškovac.

Kako su rekli službenici Odeljenja za vanredne situacije pri Opštini Gračanica, uzrok požara je najverovatnije ljudski faktor, a pored vatrogasnih ekipa iz Lapljeg sela i Prištine, gašenju požara su se priključili i meštani Gračanice, prenosi RTK na srpskom jeziku.

- Uzrok je ljudski faktor, verovatno je neko lice zapalilo nisko rastinje i pošto je jak vetar rasplamsao vatru, požar je zahvatio deo šume. Iako je ovde samo nisko rastinje, iza brda je rudarsko naselje Kišnica kome preti opasnost od požara - istakao je Gligorije Maksimović, službenik Odeljenja za vandredne situacije pri opštini Gračanica.

Ukoliko požar uskoro ne bude lokalizovan, okolna domaćinstva će biti ugrožena, a iz Opštine Gračanica je upućen apel svim građanima da ne pale travu i nisko rastinje, jer na taj način izlažu opasnosti ljudske živote.

Pročitajte još: Nišlija se predstavljao kao radnik EPS-a i uzeo 250.000 dinara na prevare

#Gračanica

#Požar

'