AKTUELNO

Svakog dana popijem punu šaku lekova za smirenje. Prepušteni smo sami sebi, a osećamo da i ostala naša deca, pate. Nestala je devojka, živo biće, a mi ništa ne znamo – kaže majka.

Biljana Đorić iz Mataruške Banje kod Kraljeva misteriozno je nestala pre tri godine. Od tada njena porodica živi u agoniji, svaki dan očekujući informacije o tome šta se dogodilo njihovoj ćerki.

Tog 2. decembra 2015. godine Biljana je iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala, vozom doputovala do Kraljeva, nakon čega se od železničke stanice taksijem dovezla do centra grada i u trafici koja je nekada postojala, ostavila pasoš i mobilni telefon uz rečenicu: "Neko će doći ovo da uzme".

Od tada joj se gubi svaki trag.

Foto: TvPink Printscreen

- Pošto je to rekla, prvo što smo uradili, angažovali smo ronioce koji su za njom tragali i uzvodno i nizvodno i to mesecima. Međutim, nje u Ibru nema. Posle par meseci, inspektori su odbacili mogućnost da je u reci - kaže majka Vesna za Pink.

Od Biljaninog nestanka javljali su im se ljudi koji su tvrdili da su je videli u Mađarskoj, Grčkoj, ipak, u pitanju su bile dezinformacije, a zbog mogućnosti da se zamonašila, ćerku je Vesna tražila po manastirima, pisala Patrijaršiji, ali odgovor do danas nije dobila.

- Samo želim da znam da li se nalazi u manastiru. Ne moram da znam ni u kom, dovoljno mi je da znam da li mi je dete tu - kaže Vesna koja već tri godine ustaje i leže sa istim pitanjem - gde joj je ćerka. Kad ustane, kaže, prco popije tablete za smirenje, kako bi mogla da funkcioniše zbog druge dece, a noć joj je preteška.

Kada je nestala, Biljana je imala 19 godina i dok se kroz suze priseća tog dana, njena majka kaže da od potrage nikada neće odustati.

#nestala

'