AKTUELNO

Protiv Dušice N. će biti podneta krivična prijava.

Stražari Kazneno-popravnog zavoda KPZ Zabela sprečili su Dušicu N. u pokušaju da sinu osuđeniku Marku Kartelu (36) dostavi narkotike, koje je sakrila u svoju vaginu.

Kako saznaju mediji, majka i sin imali su razrađenu taktiku dostavljanja narkotika u požarevačkom zatvoru. Dušica N. je tako pre posete sinu ugurala u svoju vaginu gram praška braon boje, za koju se pretpostavlja da je heroin, kao i još četiri tablete „buprenorfina“.

Međutim, tokom pretresa, zatvorski službenici pronašli su drogu, a potom priveli majku.

- Dušica N. došla je u posetu sinu koji služi kaznu u sedmom paviljonu Zabele, gde je stepen obezbeđenja izrazito visok. Pre ovakvih poseta službenice KPZ obavljaju veoma detaljan pretres, između ostalog i svih telesnih šupljina - kazao je za medije izvor iz istrage.

Pripadnice službe obezbeđenja su tokom pretresa posumnjale da Kartelova majka pokušava da unese nešto nedozvoljeno u zatvor.

- One su odmah obavestile požarevačku policiju, koja je na osnovu naredbe osnovnog javnog tužioca Dušicu sprovela u Opštu bolnicu na ginekološki pregled - navodi izvor.

Lekari požarevačke bolnice zaprepastili su se kad su u vagini osuđenikove majke otkrili četiri tablete „buprenorfina“ i gram materije koja je podsećala na heroin.

- Istragom je utvrđeno da je ona došla u posetu koja je trebalo da traje sat vremena. Zamislila je da lek i heroin izvadi tokom posete u toaletu i da ih zatim da sinu, koji bi ih progutao. On bi ih kasnije izbacio iz probavnog sistema i na taj način došao do neophodnih supstanci - priča izvor iz istrage.

Kako mediji nezvanično saznaju, Kartelo je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina i 11 meseci zbog teške krađe.

I. P.

#Droga

#Požarevac

#Vagina

#Zatvor

#Šverc

'