AKTUELNO

Vozač je na naplatnoj rampi umesto u kanal u kojem se putarina naplaćuje elektronski, ušao u onaj gde se plaća gotovinski.

D.S. (35) iz Rakovice uhapšen je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer se sumnja da je juče izazvao saobraćajnu nezgodu na doljevačkoj naplatnoj rampi u kojoj je smrtno stradala Stanika Gligorijević (52) iz knjaževačkog sela Debelica, a povređene su još četiri osobe među kojima i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić.

D.S. je upravljao "škodom superb" u kojoj se nalazio Babić kada je na naplatnoj rampi umesto u kanal u kojem se putarina naplaćuje elektronski, ušao u onaj gde se plaća gotovinski i udario u "opel astru" na čijem je zadnjem sedištu sedela nesrećna Stanika.

Od siline udarca koji je bukvalno razneo zadnji vozila, Stanika je preminula na licu mesta a iz gomile zgužvanog metala morali su da je izvlače vatrogasci.

Foto: Informer

Teško je povređena i njena sestra M.A. (54) koja je bila na mestu suvozača dok je njen zet S.A. (48) zadobio lakše povrede. Lakše je povređen i S.S. ( 64) koji je bio za volanom svog "folksvagen pasata" kada ga je otpozadi usled lančanog sudara udarila "opel astra".

Teške povrede u vidu preloma leve butne kosti i prvog pršljena zadobio je i Babić koji je juče nakon zbrinjavanja u niškoj bolnici upućen na dalje lečenje u Beograd.

I njegov vozač je juče takođe otišao u prestonicu, ali je ubrzo vraćen u pritvorsku jedinicu niškog Kazneno-popravnog zavoda odakle će sutra biti priveden na saslušanje Osnovnom javnom tužilaštvu.

Da podsetimo, jučerašnje mesto nesreće okruživala je gusta magla, a vatrogasci su se borili sa olupinom automobila iz kog su izvukli leš. Crni kombi Pogrebnih usluga takođe je bio na tragičnoj naplatnoj rampi i čekao da smrskani auto bude isečen kako bi telo bilo preuzeto.

#Hapšenje

#Naplatne rampe

#Niš

'