AKTUELNO

Produžen je pritvor na još 30 dana vozaču autobusa Niš-ekspresa, osumnjičenom da je uzrokovao stravičnu nesreću na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Produžen je pritvor na još 30 dana vozaču autobusa Niš-ekspresa, osumnjičenom da je uzrokovao stravičnu nesreću na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, u kojoj je sedmoro ljudi izgubilo život, a više od 20 osoba povređeno, potvrđeno je za „Novosti“ u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

- U toku je sprovođenje dokaznih radnji i više detalja, u interesu istrage, možemo obelodaniti tek nakon okončanja postupka pred tužilaštvom, nadamao se najkasnije za nekih mesec dana – kažu u Tužilaštvu.

Vozač koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći i sam zadobio teške telesne povrede, 31. decembra pušten je iz bolnice i priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu gde je saslušan. Sudija mu je odmah nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, on je na saslušanju rekao da nije kriv, tvrdeći da je na pružnom prelazu zastao i pogledao levo i desno, ali nije mogao da objasni kako nije video voz koji mu je dolazio sa leve strane. Prema nezvaničnim informacijama, njegove navode su osporili snimci nadzorne kamere iz autobusa, na kojima se vidi da uopšte nije pogledao da li je sigurno preći pružni prelaz.

#Autobus

#Nesreća

#Niš

'