AKTUELNO

Predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljub Simonović negirao je danas u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu da je po njegovom nalogu 12. decembra podmetnut požar na imovini Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala "Žig Info".

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo, saopšteno je iz Tužilaštva.

O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za pretgodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu. U saopštenju se precizira da je Simonović izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

U saopštenju tužilaštva dodaje se da se u vezi s paljenjem kuće oštećenog M. J. vodi istraga protiv četiri osumnjičena, dok je sa Cvetković Šijackovom zaključen sporazum o priznaju krivičnog dela.

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požžaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

#Marko Simonović

#SNS

'