AKTUELNO

Tragovi krvi pevačice Jelene Krsmanović pronađeni u Marjanovićevom "mercedesu" najznačajniji su za konačno razrešenje njenog ubistva.

Naime, nakon što je Apelacioni sud naložio da se optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović, dopuni radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u odluci koju je dostavio Višem javnom tužilaštvu između ostalog objašnjeno je da bi trebalo da se utvrdi još jedan posebno važan detalj - tragovi krvi pevačice Jelene pronađeni u automobilu koji je kobnog 2. aprila pevačica navodno vozila.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Ovaj trag krvi izolovan je sa zaslona zadnjeg sedišta "mercedesa" nedugo nakon ubistva pevačice. Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da je u pitanju Jelenina krv, a po svom intenzitetu kako objašnjavaju odgovara jačem tragu krvi.

Foto: Informer

Međutim, u fazi istrage, kako je stajalo u odluci Apelacionog suda kada je optužnica vraćena na dopunu, nije obavljeno veštačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je on mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se "veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali".

Foto: Printscreen Facebook

S tim u vezi, novi tužilac koji je preuzeo slučaj Marjanovića pored naloga za sprovođenje dodatne istrage, između ostalog, moraće da naloži i novo veštačenje krvi pevačice koji bi trebalo da daju odgovor na pitanje - da li je krv koja je tada pronađena zapravo od datuma kada je Jelena ubijena na nasipu, a samim tim ukoliko se dokaže da jeste, to će biti neoboriv dokaz protiv Marjanovića.

U suprotnom, moglo bi se desiti da dođe i do preokreta u istrazi. Podsećanja radi, pevačica Jelena Krsmanović ubijena je pre gotovo tri godine, 2. aprila 2016. na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Njeno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu nedaleko od nasipa. Gotovo godinu i po dana kasnije, nakon što se pomislilo da ubica neće biti otkriven, zbog sumnje da ju je ubio uhapšen je pevačicin suprug Zoran Marjanović.

Foto: YouTube screenshot

On je u pritvoru proveo 10 meseci, nakon čega je pušten na slobodu. Optužnica protiv njega je dva puta dizana i isto toliko vraćena. Još uvek nije poznato kada će se istraga nastaviti, jer je slučaj nedavno preuzeo novi tužilac.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'