AKTUELNO

Policija će precizne podatke imati posle izvršene istrage.

Četvorica mladića kamenovali su školski autobus sa srpskim učenicima na putu Šilovo–Koretište na Kosovu i Metohiji, koji je kućama vraćao učenike iz Medicinske škole i Gimnazije.

Televizija "Puls" javila je da u ovom incidentu, koji se dogodio oko 13.00 časova, nije bilo povređenih, a na autobusu je pričinjena manja materijalna šteta.

- Napad se desio na putu Šilovo-Koretište kod sportskog balona kada smo vraćali učenike iz škole. Iznenada su izletela četvorica mladića starosti od oko petnaest godina i gađala autobus kamenicama i grudvama od snega - rekao je vozač autobusa Zoran Stević.

Zamenik direktora kosovske policije za region Gnjilane Šaban Azizi rekao je da je policija izvršila uviđaj odmah po pozivu, a delo je okarakterisano kao "kriminalna šteta".

- Mogu da potvrdim izjavu vozača autobusa u celosti. Ono što ne mogu da preciziram je to koje su nacionalnosti napadači, ali se osnovano može sumnjati da je reč o albanskoj deci, s obzirom da se napad dogodio na kružnom putu ka Novom Brdu - rekao je Azizi.

J. Stanković

#Autobus

#Kosovo

#Policija

#deca

'