AKTUELNO

Muškarac S. I. (26) je poginuo, a njegova supruga J. M. (25) iz Đunisa, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, teško je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na putu Kruševac - Đunis, na Čokotinom brdu.

U nesreći koja se dogodila jutros pre 7 sati, kada su se sudarili autobus kruševačkog "Jugoprevoza" i automobil "fijat punto", vozač automobila poginuo je na licu mesta, a njegova žena J. M., trudnica u poodmakloj trudnoći, koja se nalazila s njim u kolima transportovana je u kruševačku bolnicu, gde je porođena carskim rezom i trenutno je u veoma teškom stanju.

Lekari kruševačke bolnice i dalje se bore za život mlade žene koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Kruševac-Kaonik, a u kojoj je poginula jedna osoba. U toku je druga intervencija.

- I pored svih mera koje smo preduzeli stanje se pogoršavalo, došlo je do dodatnih komplikacija i sada je u toku druga hiruška intervencija kojom pokušavamo da stabilizujemo njeno stanje. Žena je sada u (operacionoj) sali i borba za njen život i dalje traje - rekao je  načelnik Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac, dr Savko Marković.

Lekari se bore za život bebe

Prema rečima  Markovića žena je primljena u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom stanju i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.

Foto: Printscreen YouTube/Večernje novosti

- Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije. Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta - rekao je dr Marković za Tanjug.

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspotavljeni zadovoljavajući vitalni parametri. Kako je rekao, beba je reanimirana i prevezena u kragujevački Klinički centar. U teškom je stanju i lekari se bore za život novorođenčeta.

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavaljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

- Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni paametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku - rekao je Marković. Nešto ranije, oko 7.30 časova, na isto odeljenje primljena je još jedna ženska osoba u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa.

Foto: Printscreen YouTube/Večernje novosti

Njeno opšte stanje je stabilizovano i ona je van životne opasnosti, rekao je dr Marković i dodao da se njeno stanje i dalje prati.

U "fijatu" koji se sudario sa autobusom nalazile su se četiri osobe , dve žene i dva muškarca. Druga dva putnika su lakše povređene, od kojih je jedan sa povredama vrata i glave. Iz autobusa je samo jedna putnik lakše povređen.

- Poziv smo primili u 6.50 sati i izašli smo na teren sa dve ekipe - rekli su iz Hitne pomoći u Kruševcu.

Do sudara je došlo kada je autobus proklizao na putu zbog snega, prešao u suprotnu kolovoznu traku gde se sudario sa puničkim vozilom i nastavio dalje na ledinu kraj puta.

Priveden vozač autobusa

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.

#Autobus

#Kruševac

#Nesreća

'