AKTUELNO

Stefan Vilotijević (23), za kojim je Srbija raspisala poternicu, pušten je danas na slobodu uz kauciju od 20.000 evra.

Vilotijević je povređen u napadu 21. decembra u Beču, u kojem je ubijen Vladimir Roganović (32), za kojeg se tvrdi da je član Kavačkog klana.

Napadač je, u centru Beča, pucao na Roganovića i Vilotijevića, koji su prethodno zajedno bili u jednom restoranu. Dok je Roganović ubijen sa više hitaca u telo i glavo, Vilotijević je zadobio hice u predelu trupa, ali metak koji je trebalo da ga pogodi u glavu ga je „samo“ okrznuo.

Nakon što je odveden u bolnicu ispostavilo se da za njim traga policija Srbije, zbog čega je doneta odluka da se prebaci u ekstradicioni pritvor.

Portparolka Krivičnog suda u Beču Kristina Salcborn saopštila je da je Vilotijević, nakon što je data kaucija u visini od 20.000 evra, danas oko podneva pušten na slobodu.

Uz kauciju morao je da navede i adresu u Beču na kojoj će čekati odluku austrijskih vlasti o ekstradiciji Srbiji. Austrijski mediji su prethodnih dana spekulisale da bi Vilotijević puštanje na slobodu iz kauciju mogao da iskoristi da se "skloni", kako ne bi bio isporučen Srbiji.

#Austrija

#Kaucija

#Stefan Vilotijević

'