AKTUELNO

Stefan Vilotijević, koji je teško ranjen 21. decembra u Beču, kad je ubijen Vladimir Roganović, pripadnik "kavačkog klana", ponudio je jemstvo austrijskom pravosuđu.

Stefan Vilotijević (23), sestrić pevačice Dare Bubamare, koji je ranjen u pucnjavi u kojoj je u Beču ubijen pripadnik "kavačkog klana" Vladimir Roganović (32), uplatio je kauciju od oko 20.000 evra i austrijsko pravosuđe odobrilo je da bude pušten na slobodu.

Podsetimo, posle likvidacije u centru austrijske prestonice Vilotijeviću je u bolnici određen pritvor, pošto je Srbija raspisala poternicu za njim.

- Austrijsko pravosuđe odredilo mu je jemstvo od oko 20.000 evra. Osim toga, on ne sme da napušta Beč i mora da dostavi adresu na kojoj će boraviti u ovom gradu. Naravno, morao je da obeća da neće bežati - preneli su austrijski mediji, navodeći da je ekstradicioni postupak protiv Vilotijevića po zahtevu Srbije i dalje u toku.

Vatreni obračun u kom je Roganović nastradao, a Vilotijević teško ranjen dogodio se 21. decembra prošle godine. Istraga zločina još uvek je u toku i austrijska policija u saradnji s kolegama iz Srbije i Crne Gore traga za ubicom.

- Utvrđeno je da su Vilotijević i Roganović u jedan restoran u centru Beča došli s muškarcem koji im je na svom telefonu objašnjavao kako da stignu do agencije u kojoj su nameravali da kupe avionske karte. Posle ručka krenuli su zajedno, ali je treći čovek ostao da plati račun, a Vilotijević i Roganović krenuli su putem koji im je on pokazao. Čim su se udaljili nekoliko metara, na njih je pucao ubica, koji je najverovatnije čekao u zasedi - utvrdili su istražitelji.

Foto: Tanjug/Facebook/Admiral Club Herceg Novi

Policija je saslušala trećeg čoveka i on je zbog nelogičnih izjava zadržan u pritvoru. Utvrđeno je da je koristio lažni hrvatski pasoš, na ime Daniel Milićević.

U medijima je obelodanjeno da je Daniel zapravo Gidra s Medaka.

#Stefan Vilotijević

'