AKTUELNO

Kristijanova majka biće sahranjena danas u 14 sati na beogradskom groblju Lešće.

Aleksandar Kristijan Golubović (49) moći će da izađe iz zatvora kako bi prisustvovao sahrani svoje majke Milanke Mime Golubović (69), koja je preminula 1. januara, saznaje u mediji od dobro upućenih izvora.

Kristijanova majka biće sahranjena danas u 14 sati na beogradskom groblju Lešće.

- Golubović i njegovi advokati su odmah po saznanju o smrti njegove majke napisali zahtev za puštanje na slobodu zbog smrti člana porodice. Nadležne službe su pažljivo razmotrile njegovu molbu jer se smatra visokorizičnim zatvorenikom i na kraju dale pozitivan odgovor - kaže izvor.

Foto: Andrej Nihil

Izlazak Kristijana na kratku slobodu je čuvan u strogoj tajnosti jer njegov boravak van požarevačkog zatvora „Zabela“ iziskuje jake mere obezbeđenja.

Jake snage će morati da obezbeđuju Golubovića, koji izdržava osmogodišnju kaznu zatvora zbog šverca 125 grama heroina i nedozvoljenog posedovanja oružja. Kristijan je na groblju Lešće podigao spomenik ocu Srboljubu zvanom Ćića (46), koji je preminuo 1994. godine. Na istom grobnom mestu je ostavljeno mesto i za njegovu majku Milanku.

Kristijana je vest o smrti majke zatekla u požarevačkom zatvoru „Zabela“, u sedmom paviljonu, gde kaznu izdržavaju najopasniji zatvorenici.

On se nalazi u delu zatvora u kojem su i bivši pripadnici “crvenih beretki”, čiji je vođa bio njegov prijatelj Milorada Ulemek Legija (50), kao i ozloglašeni pripadnici zemunskog klana osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine.

Kristijanova majka Milanka je u februaru 2017. godine u medijima žestoko branila svog sina.

- Zašto mog mrtvog supruga vređaju, a ne znaju zašto se ubio? To su monstrumi, ni mrtve ne ostavljaju na miru. Kristijanov tata je svaki dan plakao sa mnom i pitao se gde smo pogrešili. Kiki je dobro, drži se. Proći će i ta agonija - rekla je tada za medije Milanka Golubović.

Foto: Printscreen Facebook

Kristijan je sa porodicom juče svojoj majci u jednim novinama dao čitulju u kojoj rodbinu i prijatelja obaveštava o datumu i vremenu sahrane.

#Kristijan Golubović

#Sahrana

'