AKTUELNO

Komšije u čudu, kažu da je dobar komšija kao i njegova porodica.

Radomir Č. (48) iz Beograda, pripadnik međunarodne grupe pljačkaša "Pink Panteri", uhapšen je po nalogu Drugog tužilaštva zbog sumnje da je brutalno zlostavljao svog maloletnog sina (12) i njemu je određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, stravično iživljavanje oca nad sinom dogodilo se između 10. i 18. decembra u porodičnom domu u Grockoj. Kako se sumnja, Radomir Č. je svog sina (12) najpre vezao, a kada je dete počelo da viče i da se otima, gurnuo mu je čarapu u usta i stavio mu kesu na glavu.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon toga mu je glavu gurnuo u kantu i ošišao ga.

Kako saznajemo, majka maloletnog dečaka sve vreme je bila napolju dok se otac mučki iživljavao nad sinom. Suprug joj nije dao da uđe u kuću dok je maltretirao nesrećno dete.

- On je zaključao sebe i sina u kući tako da nesrećna žena nije mogla da uđe u kuću. Nakon što je završio sa zlostavljanjem sina, pustio je ženu da uđe u kuću, a tada je počeo i nju psihički da zlostavlja - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Nakon nekoliko dana od stravičnog iživljavanja majka je sina odvela u Institut za mentalno zdravlje "Palmotićeva", gde je nakon razgovora sa dečakom utvrđeno šta je sve proživeo. Odmah je obavešteno Drugo osnovno tužilaštvo, koje je izdalo nalog za hapšenje i pokrenulo istragu radi utvrđivanja svih činjenica nemilog događaja.

Otac nasilnik poznat je istražnim organima odranije, a nedugo pre zlostavljanja sina izašao je sa izdržavanja kazne zatvora u inostranstvu, piše Blic.

- Supruga je ispričala da su bili složna porodica i da su normalno živeli sve dok nije otišao u inostranstvo, zapravo da je pakao počeo kada je odslužio zatvorsku kaznu u inostranstvu i vratio se u Srbiju. Prema njenim rečima, u periodu kada je temperatura bila najniža, nju je izbacivao iz kuće i i prisiljavao da stoji napolju na hladnoći. Psihičko maltretiranje koje je proživljavala navodno je trajalo danima - ispričao je Kurirov izvor upućen u istragu.

"Prevaspitavao sam ga"

Kako Kurir saznaje, posle hapšenja "pink pantera" nije negirao da je maltretirao sina, ali je tvrdio da je nije nameravao da ga povredi, već da ga "prevaspita jer je problematičan". Rođaci i komšije ove prodice kažu da je 12-godišnji uzorno i kulturno dete, s kojim majka nikad nije imala nikakvih problema.

Komšije u čudu: "Oni su fina porodica"

Komšije Radomira Č. kažu da njegovu suprugu nisu videli nekoliko dana, a da je Radomir u četvrtak bio kući.

- Dolazio je juče i tražio punjač za telefon, delovao je uobičajeno. Iznenadila sam se jutros kad ga nisam videla u dvorištu, jer obično svakog jutra nešto sređuje. On je dobar komšija, sin mu je divno dete. Živi u kući sa supruigom, a mi nikada iz njihove kuće nismo čuli buku niti svađu. Delovali su fino - priča komšinica.

#Beograd

#Policija

#Porodično nasilje

'