AKTUELNO

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je 25.12.2018. godine podnelo krivičnu prijavu protiv investitora i izvođača radova u Takovskoj ulici od broja 37 do broja 39 zbog postojanja osnovane sumnje da su izazvali uništenje i oštećenje javnih instalacija, čime su izazvali poremećaj u životu građana i funkcionisanju privrede, odnosno javnog saobraćaja.

Oni su zbog potreba građevinskih radova postavili kran na trotoar ispod kojeg se nalazila vodovodna cev prečnika 150 milimetara, što je 17. i 18.12.2018. godine prouzrokovalo višestruke kvarove na vodovodnoj mreži i prekid vodosnabdevanja građana.

Investitor i izvođač radova u Takovskoj ulici, na osnovu izdatih uslova Vodovoda, znali su da se ispod trotoara nalazi vodovodna mreža i bili svesni da će postavljanjem krana, protivno svim propisima, vodovodne instalacije biti ugrožene.

Zbog opasnosti od pada krana 18.12.2018. godine, Takovska ulica bila je blokirana duže od 20 sati, saobraćaj je bio obustavljen, a građani su bili bez vode duže od 30 sati.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

'