AKTUELNO

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 10 osoba, medju kojima i 39-godišnjeg Ž. R., odgovorno lice Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog sumnje da su primili i dali mito, saopštio je danas MUP.

Pored Ž.R, koji je osumnjičen za primanje mita, uhapšeni su i 27-godišnja D.V., službenica Uprave za agrarna plaćanja i bankarski službenik B.Ž (50) koji su osumnjičeni za primanje mita u pomaganju.

Uhapšen je i V.D. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita u pomaganju, kao i poljoprivrednici N.P. (36), M.Š. (37), G.T. (47), R. C. (29), M. S. (26) i V.H. (31) koji se sumnjiče za krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su Ž.R., D.V., B.Ž. i V.D. od šest poljoprivrednika iz Vojvodine koji su podnosili zahteve Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ostvarivanje podsticaja u poljoprivredi, primali novac u odredjenom procentu od visine novčanog iznosa podsticaja.

- Na taj način oni su, kako se sumnja, u decembru 2018. godine od ovih poljoprivrednika primili oko 1,6 miliona dinara, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka ostvare pravo na dobijanje sredstava podsticaja - naveo je MUP.

#Hapšenje

#mito

'