AKTUELNO

Putnici su nekoliko sekundi pre kobnog udara primetili da voz tutnji ka njima i mogli su da naslute svoju stravičnu sudbinu. Jedni su vozaču dovikivali: "Ide voz!, Ide voz!", a drugi "Udariće nas!"

Putnici autobusa smrti vozači su dovikivali "Ide voz! Ide voz! Stani, udariće nas!". Nažalost, u autobus je na pružnom prelazu kod Niša udario voz, prepolovio ga i usmrtio pet osoba, među kojima i dvoje tinejdžera.

Povređeno je 27 osoba, od čega je dvoje šesnaestogodišnjaka u kritičnom stanju. Mnogi i dalje strepe za živote svojih najmilijih.

Foto: Tanjug

Prema jednom od svedočenja, vozač autobusa je uz laganu uzbrdicu navodno krenuo iz treće brzine, zbog čega je autobus brektao i mučio se. Putnici su mu dovikivali da prebaci u prvu kako bi se "izvukao" preko pruge.

Prema drugim svedočenjima, putnici su nekoliko sekundi pre kobnog udara primetili da voz tutnji ka njima i mogli su da naslute svoju stravičnu sudbinu. Jedni su vozaču dovikivali: "Ide voz!, Ide voz!", a drugi "Udariće nas!"

Foto: Tanjug

Ali u tom trenutku pomoći više nije bilo. Sudar smrti je bio neminovan.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je juče da je do sudara voza i autobusa kod Donjeg Međurova najverovatnije došlo usled propusta vozača autobusa.

- Vozač je bio odmoran. Juče je smenu završio u 16.45 sati, a jutros u 6.25 sati započeo je vožnju. Pre toga je kontrolisan i on i vozilo, i sve je bilo u redu - rekao je Novica Tasić, zamenik direktora "Niš eskpresa", autoprevoznika čiji je autobus jutros učestvovao u stravičnom udesu na pruzi kod Niša.

Foto: Tanjug

- Samo kod nas radi već godinu i po dana. Vozač je bio odmoran, a vozilo tehnički ispravno kada je jutros krenuo u vožnju - dodao je Tasić.

Kako je naglasio, autobus koji je učestvovao u udesu, kao i svi ostali, ima zimske gume. On je dodao da je je vozač, takođe, bio dobrog zdravstvenog stanja.

- Obaveza svakog našeg vozača da na svake dve godine kontroliše zdravstveno stanje. Ovaj vozač je poslednji put to uradio u julu prošle godine i sve je bilo u redu - rekao je Tasić.

Pročitajte još: TUGA: Učenica (16) se uspavala, pa ušla u AUTOBUS SMRTI i poginula

#Niš

#Tragedija

#Voz

'