AKTUELNO

Učenica je podlegla povredama zadobijenim u nesreći.

Učenica trećeg razreda Srednje stručne škole M. K. (16), koja je poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći u Donjem Međurovu u 7.25 časova, obično je sa školskim drugovima i drugaricama dolazila autobusom koji polazi ranije, ali je po svemu sudeći kasnila, pa je ušla u prvi naredni autobus.

Nažalost, na autobus je u Donjem Međurovu naleteo voz, a ona je zadobila fatalne povrede od kojih je preminula na operacionom stolu u KC Niš.

U autobusu je bila još jedna učenica I. J. (15) iz ove škole koja je preživela udes sa prelomom rebara i oporavlja se u KC Niš. Učenici i nastavnici škole, međutim, tek su oko 12.30 časova saznali za fatalni ishod udesa, nakon što su tužne vesti da je M. K. preminula u toku operacije, stigle u školu. Plakali su i učenici i nastavnici jer se radilo o izuzetnom detetu.

- Časovi u školi nam počinju oko 7.45 časova, pa đaci dolaze obično prethodnim autobusom. Sudbina je htela da uđu u sledeći autobus, verovatno jer su se uspavale ili su kasnile iz nekog razloga. Kada smo saznali za nesreću svi smo bili u šoku, nismo mogli da dođemo sebi, svi su se potresli i učenici i nastavnici. Ona je bila bila dobra i kao učenik i kao čovek i kao drug. Jedno stvarno izuzetno dete - kaže direktorka Srednje stručne škole Snežana Živković.

Prema nezvaničnim informacijama, povređena učenica je prvo pitala za M. K, u kakvom je stanju, ali ni njoj, ni drugim povređenim đacima koji su u KC Niš još nije saopšteno da ima poginulih učenika da se ne bi dodatno narušilo njihovo zdravstveno stanje.

U nesreći je poginuo još jedan đak - A. D. (15) koji ide u susednu Građevinsko tehničku školu "Neimar", koja deli školsko dvorište sa Srednjom stručnom školom. Tužna vest, kojom se izjavljuje žalost za prerano izgubljenim mladim životom, objavljena je na školskom sajtu "Neimara".

- U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče dogodila na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, smrtno je stradao učenik naše škole, D. A. On je rođen 8. septembra 2003. godine u Nišu, završio je Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Čokotu, da bi ove godine upisao prvi razred naše škole, smer Geodetski tehničar. Sa bolom učestvujemo u tuzi roditelja, rodbine, prijatelja i drugova našeg preminulog učenika. Najiskrenije žalimo njegove mlade godine, neostvarene želje i nedosanjane dečačke snove - navodi se u saopštenju kolektiva škole.

#Autobus

#Nesreća

#Poginuli

#Voz

#devojčica

'