AKTUELNO

Pored ubijenog člana kavačkog klana, TEŠKO RANJEN SESTRIĆ DARE BUBAMARE!

Vladimir Roganović (32), jedan od vođa zloglasnog kavačkog klana iz Kotora, ubijen je oko 13.30 časova u centru Beča u klasičnoj mafijaškoj sačekuši. U istom napadu upucan je i Stefan Vilotijević (22) iz Nikšića, sestrić Dare Bubamare.

Prema prvim izveštajima, u pucnjavi je učestvovalo više osoba, a obe žrtve su pogođene u glavu.

Austrijski mediji su kasnije preneli da su učesnici pucnjave vikali na srpskom: "Brate, brate!".  Direktor restorana ispred kojeg se desio zločin izjavio je da su u okršaju učestvovale tri osobe, koje su trčeći pobegle. Još se ne zna ko stoji iza incidenta i koji su njihovi motivi.

Inače, ubijeni Roganović je iz Herceg Novog.

Poslednji put se njegovo ime pominjalo 27. aprila prošle godine kada je uhapšen u Beogradu sa još četvoricom Crnogoraca zbog sumnje da su pripremali atentat na bivšeg načelnika beogradske policije Veska Milića. Istraga, međutim, nikad nije otišla u tom pravcu, a on je bio optužen samo zbog falsifikovanih dokumenata.

Dva dana pre Vladimirovog hapšenja, u Herceg Novom nastradao je njegov brat od strica Duško Roganović (35), koji je izgubio obe noge u eksploziji podmetnute bombe.

Braća Roganović su, inače, u žižu javnosti dospeli i 2009. nakon ubistva Marka Vesnića, vođe navijača "Delija". Vladimir je oslobođen za to ubistvo, a Duško osuđen na osam godina robije.

Ranjeni Stefan Vilotijević, najmlađi je sin Kićuna, koji je ubijen 1999. u Novom Sadu. Kićun je u svoje vreme važio za najuticajnijeg crnogorskog bosa u tom gradu. Kićunov stariji sin Filip doživeo je istu sudbinu. Izrešetan je u kiši metaka na Paliću, oktobra 2015. godine, vozeći džip Alena Kurine, koji se u tom trenutku nalazio na mestu suvozača. Pogođen je sa sedam metaka, dok je Kurina ranjen.

#Dara Bubamara

'