AKTUELNO

Osuđen je na osam godina zatvora.

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu, kojom je A. Lj. (24) iz Kučeva osuđen na osam godina zatvora, zbog ubistva svog oca Srećka Ljubenovića (38). Za ovo krivično delo zakonom je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo tražilo je kaznu od osam godina, koju je Viši sud prihvatio, jer je uzeo u obzir dugogodišnje fizičko zlostavljanje koje je optuženi trpeo od svog oca, kao i činjenicu da je on u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađi punoletnik, jer je imao 18 godina.

Ovo ubistvo dogodilo se 21. maja 2013. godine, u porodičnoj kući Ljubenovića u Kučevu. Kada je saznao da je otac ponovo maltretirao njegovu majku, optuženi je uzeo pištolj i, jednim hicem u slepoočnicu, usmrtio ga na spavanju.

Posle toga telo je uvio u čaršav, prekrivač i dve plave cirade i, zajedno sa majkom, ubacio ga u gepek „mercedesa“. Sutradan su telo odvezli na svoju njivu i tamo ga zakopali. Za ovaj zločin saznalo se tek krajem aprila ove godine, pet godina nakon što je izvršen.

U početku se mislilo da je zločin počinila Srećkova supruga, ali je istraga pokazala da je izvršitelj stariji sin. On je na saslušanju tvrdio da ih je otac tukao i maltretirao, naročito njihovu majku, navodeći da je to glavni motiv zbog kojeg se odlučio na ubistvo.

#Otac

'