AKTUELNO

D. J. je jedna od žrtava nasilnog vozača "hamera" koji je pre nekoliko dana načinio više saobraćajnih prekršaja u Beogradu. Policija sumnja da je Aleksandar Šotra svojom sumanutom vožnjom načinio niz saobraćajnih udesa u Beogradu, i danas je zbog toga uhapšen.

Kako u ispovesti za Pink.rs, žrtva D.J. kaže, u njegovo vozilo marke "land rover" zakucao se džip, dok je stajao na pešačkom prelazu kako bi propustio jednu ženu.

Vozač "hamera" se tokom bahate vožnje centrom Beograda zakucao u vozilo marke "land rover" i potpuno ga havarisao, a zatim udario u zgradu Radiobeograda u Svetogorskoj ulici.

Foto: Privatna arhiva

Vozaču "land rovera" D. J. povređeni su vrat i glava. On je za Pink.rs rekao da je zbog povreda veći deo večeri i noći proveo u Urgentnom centru.

- Udarac je bio strahovit. Auto mi je odbačen nekoliko metara tako da je usledio i drugi udarac, ovoga puta u kola koja su bila zaustavljena ispred mene. Kada sam izašao iz vozila, video sam da me je udaro hamer sivo-plave boje koji je završio na stepenicama Radio-Beograda - rekao je D.J.

Kako je objasnio, vozač, muškarac 30-ih godina, ubrzo je startovao motor, i tada je shvatio da pokušava da pobegne sa mesta nesreće.

Foto: Pink.rs

- Prilazim njegovim kolima i pokušavam da otvorim vrata, međutim u tom trenutku uspeo je da pokrene auto i pobegne u Svetogorsku ulicu. Posle uviđaja, zbog udarca glavom (bol u glavi, vratu) u stub automobila, zadobio sam i povrede leve šake, kao i kolena. Veći deo večeri i noći proveo sam u Urgentnom centru - rekao je D.J.

Podsetimo, vozač "hamera" prvo je "potkačio" nekoliko vozila u Terazijskom tunelu, zakucao se u "land rover" pa nastavio da vozi ka Palmotićevoj gde je srušio semafor i stub, pa udario u trafiku. Zaustavio ga je drovrišni zid jedne kuće u koji je na kraju udario.

Foto: Pink.rs

Pomahnitali vozač hamera Aleksandar Šotra, danas je uhapšen po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Tužilaštvo je policiji dalo nalog da mu odredi zadržavanje do 48 sati, i da u tom roku prikupi dokaze - video snimke incidenata, izjave očevidaca, svedoka, pribavi izveštaj o povredama i nastaloj šteti, rečeno je u tom tužilaštvu. Šotra će u sredu biti priveden na saslušanje u tužilaštvo, koje će nakon toga odlučiti da li će tražiti da mu se odredi i pritvor.

#Hamer

#žrtva

'