AKTUELNO

Komšije u šoku zbog jezive smrti bračnog para i sudbine njihovog sina.

Rekla sam joj da će joj te krađe napraviti probleme. Nažalost, zbog toga su izgubili živote. Kada su ga pronašle komšije su bile u šoku. Brzo su pozvale policiju koja je krenula u potragu za Slađanom i Časlavom. Njihov automobil pronađen je pored puta, pored njive u kojoj se uzgaja kupuc. Nakon pretrage terena, beživotna tema bračnog para Anđelković pronađena su u bunaru.

Komšije kažu da misle da su Anđelkovići krali kupus sa njive kada su upali u bunar koji služi za zalivanje bašte. Meštani dodaju, da je ovaj bračni par bio poznat po tome da ulazi u tuđe njive i kradu voće i povrće.

- Od nedelje ujutru auto im nije bio tu. Krali su kupus, a policija je pronašla puna kola kupusa - kaže komšinica Z. P.

Kako dodaje, celo selo je znalo da kradu.

- Znali su da naprave štetu od po nekoliko hiljada evra - tvrdi ona i dodaje da plač dečaka ostavljenog samog u kući četiri dana nije čula.

- Dete se nije čulo, ne znam... - dodaje ona.

Vlasnik njive na kojoj je stradao bračni par, Stojan Mišić, živi u susednom selu Strugari i kaže da ga je policija obavestila šta se dogodilo.

- Policija me probudila rano ujutru i rekli su mi da krenem sa njima u njivu. Pitali su me da li sam nekome rekao da bere kupus. Kad sam im rekao da nisam, kazali su mi da su pronađena dva mrtva tela. Četiri dana su kola stajala na ulici puna mog kupusa. Svake godine mi se krade kupus. Možda su se uplašili da ih neko video, pa su hteli da se sakriju i tako upali u bunar koji koristimo za zalivanje bašte. Ne znam – kaže Mišić.

Nisu bili siromašni

Ono što najviše intrigira i meštane i policiju je tp da Anđelkovići nisu imali finansijskih problema, niti razloga da kradu iz tuđih njiva.Kako saznajemo, oni su imali stan u Trsteniku koji je Časlav dobio od "Petoletke" u kojoj je nekada radio, ali su ga dali na korišćenje rođaku.- Pritom su uzgajali i stoku - kažu meštani. U Centru za socijalni rad u Trsteniku smo saznali da Anđelkovići nisu bili njihovi korisnici, niti su bili u njihovoj evidenciji.

Dečak zavijen u ćebe

Rođak Miroslav Nićiforović ispričao nam je da su dečaka pronašli zavijenog u neko ćebe u hladnoj kući.

- Četiri dana je preživeo sam u kući. Njih dvoje i dečak su sami živeli tu. Časlav je nekada radio u "Prvoj petoletki", a snaja Slađana je imala dve krave i tele. Prodavala je i mleko. Od toga i od poljoprivrede su živeli. Ne mogu ništa da kažem. Obdukcija i istraga će sve da pokažu. Kako su nastradali i otkud u Stragarima. Sve opcije su na stolu – kazao je Nićiforović.

On je dodao da je video da je nesrećni dečak jeo hranu koju je sam našao u kući i da je velika sreća bila što nisu bile niske temperature jer bi se u protivnom smrzao.

Dečak stabilno

Dečak je zbrinut na pedijatriji u kruševačkoj bolnici, a o njegovom starateljstvu će odlučiti centar. Postoji mogućnost da ga preuzme njegov polubrat.

- Dečak se sam starao o sebi i četiri dana nije tražio ničiju pomoć. Verovatno će nekome ispričati kako se osećao bez roditelja i šta je sve radio - kažu komšije.

#Nesreća

#Trstenik

#bunar

'