AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, nakon intenzivne potrage, pronašli su juče 15. godišnju devojčicu iz Kragujevca.

- Moja ćerka je živa i zdrava, nema nikakvih povreda, što je najvažnije. Ispostavilo se da je sve vreme bila kod mladića kod kog je već odlazila ranije - ovako je za "Blic" ispričala majka S. S, Jelena, tinejdžerke koja je nestala 9. oktobra od kada joj se sve do juče gubio svaki trag.

S. S. je učenica prvog razreda srednje škole, a tog 9. oktobra je trebalo da se nađe sa majkom u gradu. Međutim, kako se nije pojavila u dogovoreno vreme, majka je počela da sumnja da se nešto nije dogodilo.

Prvo je pozvala razrednog starešinu svoje ćerke, koja je rekla da je S. S. poslednji put u školi bila dan ranije. Tada je počela potraga za tinejdžerkom, alarmirani su policija i Centar za socijalni rad.

- Ispostavilo se da je moja ćerka otišla kod dečka na kog je sumnja pala već prvog dana. Stupila sam u kontakt sa vršnjacima koji su preko drugih momaka uspeli da je lociraju. Rekli su joj da nije u redu to što je uradila svojoj majci, što je otišla bez javljanja - kaže njena majka i dodaje da je čudno kako je policija nije pronašla ranije, budući da je redovno proveravala kuću sumnjivog momka.

Prilikom mnogobrojnih provera kuće u kojoj živi mladić sa kojim je S. S. u emotivnoj vezi, on je policiju uveravao da S. S. nije kod njega, kao i to da devojčicu treba tražiti na drugoj strani, ispričala je njena majka neposredno nakon nestanka.

Kako Jelena kaže, njoj je sada najvažnije da joj je dete živo i zdravo, međutim, navodi da joj se ćerka nije preterano obradovala što je vidi majku i što će ponovo biti kući sa porodicom.

Podsećanja radi, tinejdžerka je u avgustu ove godine, samo dva meseca pre ovog nestanka, otišla od kuće bez javljanja. Ispostavilo se da je tada bila sa istim mladićem u jednom selu na krajnjem severu Srbije kod granice sa Mađarskom. Majka je tada morala lično da ode u Novi Knjaževac, gde je u policijskoj stanici čekala maloletna ćerka.

Nezvanični podaci do kojih je "Blic" ranije došao pokazali su da je to bio njen sedmi nestanak po redu, a da je razlog za svaki prethodni bio odlazak zbog ljubavne veze.

Viđali je u drugom gradu

U periodu kada je policija intenzivno tragala za tinejdžerkom, njena majka Jelena je dobijala informacije od pojedinih građana. Jedna od njih je bila da je njena ćerka viđena u Jagodini i to u društvu muškaraca koji su se prema njoj ponašali nasilnički.

Ipak, po svemu sudeći se ispostavilo da to nije ona.

Narednih dana, policija i Centar za socijalni rad bi trebalo da utvrde detalje ovog nestanka.

#Kragujevac

#nestala

'