AKTUELNO

Tuga u Borči!

Bekim Danović (46) iz Beograda, za kojim policija traga zbog sumnje da je u Borči nožem ubio Azru (43), suprugu i majku svoje dece, proteklih mesec dana ju je proganjao i smišljao način kako da do nje dođe.

Sumnja se da je od prošlog meseca, kada je Danović odbio da potpiše sporazumni raskid braka i nakon što je Azra otišla iz zajedničkog doma, smišljao kako da je ubije.

Ubistvo se dogodilo samo 50 metara od kuće njenih roditelja, kada je Danović napravio sačekušu. Policija sumnja da je Danović sedeo u "pežou“ i čekao Azru. Kada se pojavila, prvo ju je udario vozilom, a zatim je istrčao i ubo je više puta nožem u grudi i srce. Komšija koji je naišao pozvao je policiju i neko vreme pratio Danovića, ali zbog udesa mu je osumnjičeni pobegao.

Foto: Pink.rs

Azrini prijatelji kažu da ga je ostavila jer više nije mogla da podnese maltretiranje, svađe, batine i optužbe.

- Azra je sa sinom (21) i ćerkom (19) iznajmila kuću u Borči kako bi se sklonila od Danovića jer više nije mogla da podnese njegovo iživljavanje. Bekim je stalno proveravao gde je, šta radi i sa kim je. Ukoliko bi sama otišla do roditelja, optuživao ju je da ga vara. Jednostavno, bio je patološki ljubomoran i bolestan. Bio je i nasilan prema njoj. Za najmanju sitnicu ju je tukao, ali ona ga za to nikada nije prijavila, jer ju je bilo sramota - kažu njenu prijatelji.

Probleme nije donosila na posao

Azrine koleginice iz vrtića u centru grada kažu da je bila divna žena, puna razumevanja za druge, ali da o svojim problemima nije pričala.- Azra je radila kao pomoćna kuvarica i nikada nije pričala o svojim problemima. Da nešto nije u redu, posumnjalo se kada je njen suprug počeo da je zove na posao, čak i na broj vrtića. Nemajući kud, tada je samo promrmljala da će se sve srediti i da se razvodi, pa da zato ne želi da razgovara sa suprugom. Niko od nas nije znao da je ona žrtva bolesnog čoveka. Mnogo nam je žao što Azre i njenog osmeha više nema i što joj nismo pomogli - rekle su njene koleginice.

Oni navode da je Azra pokušavala da sa Danovićem razgovara o problemima, ali onda bi situacija u kući postojala još gora. Kako kažu, Bekim bi je optuživao da ju je neko nagovorio i naučio šta da mu kaže.

- Nakon Azrinog odlaska, Danoviću je postala opsesija da je pronađe, zbog čega je stalno zvao njene roditelje i decu. Uznemiravao je čak i njene kolege u jednoj predškolskoj ustanovi. Znao je da u toku dana uputi i po 30 poziva, zahtevajući da je čuje i tražeći da joj prenesu poruke. Ona mu se iz straha nije javljala. Zbog toga je sve ostavila i sa decom iznajmila kuću na oko kilometar od roditelja. Strahovala je pre svega za decu, ali se plašila da ne naudi i njenim roditeljima, pa zato nije htela da živi kod njih. Čekala je da joj stigne rešenje ili sudski poziv u vezi sa razvodom, ali ga nije dočekala. Azra nije previše pričala o svojim problemima jer ju je bilo sramota. Njoj je jedino bilo bitno da deca, koja su maltene odrasla, ne pate zbog problema i nije dozvoljavala da se o njenom ubici loše priča - rekli su njeni prijatelji.

Foto: Pink.rs

Tokom jučerašnjeg dana, policijska patrola čuvala je Azrine roditelje i ostale ukućane, dok su inspektori obilazili mesta na kojima se Danović možda skriva. Rođaka koja nam je otvorila vrata Azrine kuće u suzama je rekla da ovakav ishod niko nije očekivao.

- Azra i deca su otišli od njega jer ona nije mogla da podnese takav život. Od tog trenutka, stalno je pokušavao da dođe do nje, što je nažalost i uradio. Znam samo da ga nikada nije prijavila za nasilje i da će Azra danas biti sahranjena u svom rodnom mestu. Njena deca su dovoljno propatila, a sada su ostala bez majke - rekla Azrina rođaka brišući suze.

Kako nezvanično saznaju mediji, osumnjičeni Danović navodno je završio Vojnu akademiju, a nakon prestanka aktivne službe zaposlio se u sudu.

#Borča

#Ubistvo

'