AKTUELNO

Suđenje nekadašnjem hrvatskom premijeru, Ivi Sanaderu, u aferi Ina-MOL biće nastavljeno naredne sedimice u njegovom odsustvu, kako slučaj ne bi zastareo. Sanadar je, naime, insistirao na operaciji kolena uprkos mišljenju sudskog veštaka da je taj zahvat mogao da sačeka.

Sanaderova odbrana se protivila takvoj odluci Suda i najavila da će podneti zahtev za novo veštačenje.

Nekadašnji hrvatski premijer u zatvoru Remetinac, inače, izdržava kaznu zbog primanja "provizije" u slučaju Planinska, a prošle sedmice je zbog upalnih procesa hospitalizovan u Klinici za infektivne bolesti.

U međuvremenu, iz Remetinca su Sud obavestili da Sanadera u KBC-u Zagreb očekuje operacija kolena.

Suđenje će, ipak, biti nastavljeno u utorak, 24. septembra, ispitivanjem bivšeg potpredsednika Vlade Damira Polančeca i ministra finansija Ivana Šukera, ali Sanader neće moci da prati njihov iskaz niti će moći da postavlja pitanja, javio je HRT.

Hrvatski Ured za borbu protiv korucije Sanadera u ovom slučaju tereti za primanje mita od čelnika mađarskog MOL-a Zolta Hernadija, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Ponovljeno suđenje u ovom slučaju počelo je 23. oktobra prošle godine, kada je Sanader ponovo odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

#Ivo Sanader

#Suđenje

'