AKTUELNO

Za samo dve sedmice je registrovano sedam osoba zaraženih boginjama

Za samo dve sedmice u Zagrebu je registrovano sedam osoba zaraženih boginjama, a doktori očekuju još ovakvih slučajeva s obzirom na to da je reč o osobama koje se međusobno ne poznaju i nisu imale nikakav kontakt.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, za jednu žensku osobu je nedvosmisleno utvrđeno da je bila u kontaktu sa zaraženim francuskim turistom.

Oni su optuženi da nisu predvideli cunami koji je pogodio postrojenje posle zemljotresa, kao i za nepreduzimanje preventivnih mera koje bi mogle zaštititi postrojenje Fukušima.

Ovaj zagrebački dnevnik piše da se za samo jednu osobu sa sigurnošću može reči da je bila vakcinisana, a za jednu da nije, jer je majka te osobe odbila vakcinaciju.

Strahuje se da u Zagrebu trenutno ima više neprepoznatih slučajeva boginja koji nisu registrovani, rekao je za Jutarnji dr. Bernard Kaić, šef službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Kako je potvrdila dr Sanja Zember, prva zaražena osoba javila se lekaru 26. avgusta.

Pričitajte još: 'MAMINA DUŠA KRVARI! UZMI ME ... SAMO DA TE DRŽIM U NARUČJU, MIRIS DA TI OSETIM, DA TE POLJUBIM' Reči majke male Nađe koja je PREMINULA ZBOG MORBILA, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! (FOTO)

#Boginje

#Epidemija

'