AKTUELNO

Uskoro nam stiže pun Mesec koji će “sedeti na ivici” Jarca, a potom će preći u Vodoliju samo nekoliko sati kasnije.

Strelac

Pun Mesec se javlja u 2. polju Strelca koji raste, koji upravlja novcem i resursima. Možda će se osećati frustrirano izazovima u ovoj oblasti, što može dovesti do transformativnog prodora. Konjukcija Uran-Algol će se desiti u njihovom 6. polju, utičući na svakodnevne navike, radno okruženje, kućne ljubimce i zdravstvena pitanja. Neočekivani i nesrećni događaji mogu poremetiti ovu oblast njihovog života. Pored toga, retrogradnosti Saturna i Neptuna se dešavaju u 4. polju, što se odnosi na dom, porodicu i sigurnost. Ovaj period će izazvati nerealna očekivanja i lažna osećanja sigurnosti, zahtevajući od njih da se suoče sa istinom o osnovama svog života.

Jarac

Jarčevi u izlasku će doživeti pun mesec u svom 1. polju, koje upravlja identitetom, izgledom i ličnim prostorom; tako će duboko osetiti njen uticaj. Oni mogu osetiti sukobe sa onima oko sebe i osećati se preplavljenim svime. Njihove reakcije mogu biti intenzivne i eksplozivne. Preporučljivo je da ovu energiju oslobode mirno i možda izbegavaju gužve u okruženju.

Pored toga, konjunkcija Uran-Algol u njihovom 5. polju — vezano za inspiraciju, decu, ljubav, hobije i kreativnost — sugeriše potencijalne nesrećne događaje koji bi mogli privremeno da priguše njihovu životnu radost.

Štaviše, retrogradni Neptun i Saturn u svojoj 3. kući, povezani sa mentalnom aktivnošću, braćom i sestrama i kratkim putovanjima, poziva ih da se bave realističnim razmišljanjem umesto da se drže idealizma.

Vodolija

Vodolije u usponu doživljavaju ovaj pun mesec u svom 12. polju, što može teško da optereti njihovu podsvest. Možda se bore sa problemima spavanja, noćnim morama ili povećanom anksioznošću i napadima panike u poslednje vreme. Za njih je važno da se pozabave svojim strahovima i oslobode nagomilane emocije tokom ovog vremena, a Pluton nudi transformativnu podršku.

Pored toga, retrogradni Saturn i Neptun u svom 2. polju naglašavaju potrebu za praktičnim merama u pogledu njihovih finansija i materijalnih resursa.

Ribe

Ribe u usponu doživljavaju ovaj pun mesec u svom 11. polju, koje upravlja društvenim krugovima, beneficijama u karijeri, budućim težnjama i umrežavanjem. Oni mogu biti podvrgnuti spoznaji o društvenim krugovima sa kojima žele da se usklade ili udaljenosti između njihove trenutne situacije i njihovih težnji. Ovo može dovesti do osećaja frustracije i hitnosti. Plutonov uticaj podstiče transformaciju u ovim oblastima.

Pored toga, retrogradni Saturn i Neptun u njihovom 1. polju podstiču Ribe da se dižu da introspektiraju svoj identitet i postupke sa dozom stvarnosti. Ova introspekcija može biti izazovna, jer uključuje sagledavanje sebe realno, bez previše saosećajnih pogleda.

Autor: Snežana Milovanov