AKTUELNO

Na samom početku meseca, od 2. aprila, Merkur će ući u svoju retrogradnu fazu, pozivajući nas da usporimo i dva puta razmislimo pre nego što donesemo važne odluke.

Tokom retrogradnog Merkura, uobičajeno je da iskusimo kašnjenja, nesporazume i potrebu da ponovo pregledamo ili revidiramo svoje planove i komunikacije.

Ovaj period zahteva strpljenje i razmišljanje, podstičući nas da pogledamo unutra i preispitamo svoje ciljeve, razgovore i način na koji se izražavamo. To je dragoceno vreme za introspekciju i korekciju, što nam omogućava da izađemo sa jasnijim namerama i poboljšanim strategijama za napredovanje.

Tanzit retro Merkura u Ovnu donosi dinamičan vid komunikacije, uparen sa potencijalom za duboki lični i kolektivni rast.

Prihvatajući smelost ovog perioda, a da pritom budemo svesni njegovih izazova, možemo da se krećemo ovim tranzitima sa gracioznošću i maksimalno iskoristimo mogućnosti koje oni predstavljaju za efikasnu i transformativnu komunikaciju.

Usporavanje Važno je zapamtiti da retrogradni Merkur nije nužno loš, već predstavlja vreme za usporavanje i priliku za rast i transformaciju. Koristeći ovaj period kao vreme za samopromišljanje i planiranje, možemo iskoristiti njegove potencijale za lični razvoj i napredak. Retorgradni Merkur najjače će udariti Ovnove, Jarčeve, Rakovi i Vage.