AKTUELNO

Astrolozi tvrde da je ovaj retrogradni Merkur, od 21. aprila do 14. maja, najgori ove godine.

Od samog pomena retrogradnog Merkura mnogima se diže kosa na glavi. Prva asocijacija uglavnom je negativna - spremamo se za svađe u vezama, gubitke novca, slomove, neuspehe... i da, sve to nije daleko od istine.

Nažalost, sada je pred nama možda i najgori retrogradni Merkur u 2023. godini, od 21. aprila do 14. maja, a nezgodan je jer se odvija u tvrdoglavom znaku Bika i donosi opasnu energiju.

"U određenim trenucima, vibracija retrogradnog Merkura u Biku će se činiti sporom, kao trčanje kroz blato. To je zato što je Bik spor, zemljani znak. U drugim vremenima, energija će se činiti vrlo nestalnom zbog uključenosti Urana, planeta struja", kaže astrološkinja Narajana Montufar, autorka knjige "Mesečevi znakovi: Otključajte svoju unutrašnju moć svetla".

Astrološkinja objašnjava da ćemo imati osećaj da sve vreme vozimo kočeći, a odmah nakon toga jurimo ogromnom brzinom.

Zbog svega toga možemo delovati pomalo zbunjeno i dezorijentisano, ali ako usvojimo ispravne strategije, možemo da steknemo neke prilično zanimljive uvide koji će nam pomoći da rastemo i razvijamo se tokom i nakon retrogradnog Merkura.

Ko neće imati sreće tokom retrogradnog Merkura?

Kao što Narajana Montufar ističe, tri znaka će biti najteže pogođena:

• Bik • Lav • Škorpija

Prema njenim rečima, Merkur ih izaziva da promene mišljenje i vide stvari drugačije.

Kome će koristiti retrogradni Merkur?

S druge strane, ova 4 znaka će imati sreće u svemu, gotovo kao da će moći da urade sve što im padne na pamet.

• Riba • Rak • Devica • Jarac

Kako dodaje Narajana, Merkur i Uran pomoći će im u promeni ustaljenih obrazaca i rešavanju problema.

Kako preživeti retrogradni Merkur u Biku 2023?

Foto: Pixabay.com

1. Zaštitite elektronske uređaje

Ovaj retrogradni Merkur na početku će biti u konjunkciji s Uranom, a kako je to planeta tehnologije, možemo očekivati ​​da će se elektronski uređaji kvariti, da neke poruke neće stići do nas ili ih nećemo videti na vreme itd.

Ovakvi problemi često idu ruku pod ruku s retrogradnim Merkurom, a sada će zbog Urana biti još izraženiji. Zato budite jako, jako oprezni i učinite sve što možete: ne držite šoljicu kafe pored tastature, ne vadite telefon iz džepa na kiši, pazite da vam ne ispadne iz ruke... barem je to sve što možemo učiniti!

2. Pripremite svoj budžet

Bik je znak s jakim vezama za novac, pa će finansije biti važna tema u narednom periodu.

Svakako pažljivo planirajte svoj budžet, odredite koliko ćete na šta potrošiti i lakše ćete prebroditi naredne nedelje, a imajte na umu da ćete verovatno biti uspešni jer je Bik vaš dobar saveznik.

3. Usporite

Zahvaljujući dvama velikim tranzitima (Saturn prelazi u Ribe, a Pluton u Vodoliju), april označava promenu u perspektivi i energetskim nivoima.

Kako biste izbegli da vas retrogradni Merkur sruši i iscrpi, svakako se posvetite sopstvenom opuštanju i usporite. Vodite više računa o svom telu i ishrani, spavajte što više, bavite se stvarima koje vas opuštaju i kad god možete podelite zabavu s drugima.

Autor: