AKTUELNO

Astrološka Nova godina počinje ulaskom Sunca u znak Ovna (20. marta), što znači da smo još desetak dana pod uticajem 2020. i sada je finale. Naglašen je znak Riba, poslednji u Zodijaku, predstavlja zaokruženje teme i pripremu za novi početak.

Mlad Mesec predstavlja početak završne faze, rekapitulaciju prethodnih dvanaest meseci. Pritom, Sunce i Mesec će biti u konjunkciji sa Venerom i Neptunom - emocije će isplivati na površinu. Može se pojaviti razočaranje, tuga, gubitak, krivica i samosažaljenje. Osećaj da nas je napustila lična moć. Ovo je prilika da se osvestimo, jer vraćanje na staro je čista destrukcija.

Živimo u vremenu dramatičnih promena. Karmički reset menja istoriju sveta pred našim očima. I najmanji povod dovoljan je da pobunjene mase preplave ulice. Koliko će dugo vladajuća struktura odolevati iza dobro utvrđenih zidova i zatamnjenih stakala automobila, okružena telohraniteljima? U strahu, sve više pritiskaju novim represivnim merama i krše ljudska prava, jer odavno na drugoj strani ne vide ljude.

Kada su pre nekoliko godina astrolozi analizirali moćne aspekte koji su obeležili 2020, mnogi su predviđali rat, jer za generaciju koja sada živi, rat je nešto najgore što može da se dogodi. Možemo reći da su "pogodili", jer ovo što se dešava jeste rat. Ovako izgleda rat novog doba.

Ovde se ne postavlja pitanje da li će do promene doći, jer je neizbežna, već koliko će proces trajati. To zavisi od nivoa kolektivne svesti i spremnosti svakoga od nas za individualnu revoluciju. Dakle, mi smo na potezu. LJudi su po prirodi inertnii, jer taj potez podrazumeva ličnu odgovornost.

Nalazimo se u fazi evolucije kada treba da prevaziđemo ograničenja racionalnog i uspostavljamo balans sa intuitivnim. Saturn ima analitičku i stratešku ulogu.

Saturn predstavlja stari način mišljenja, prihvatanje pravila strukture koja dolaze spolja kojih se čvrsto držimo, jer daju osećaj sigurnosti. Uran će razbiti tu strukturu i doneti oslobađanje, jer sve dok smo zalepljeni za materijalno nismo slobodni. To ne znači da će se naš život raspasti, samo će postati fleksibilniji, lakši, protočniji, otvorićemo se za nove i neočekivane stvari. Nećemo više gubiti energiju na očekivanje rezultata.

Jupiter i Saturn su dominantna energija 2021. i možemo je nazvati "revolucija", jer predstavlja klasičan sukob starog i novog, kontrole i oslobađanja, pPrirode su im suštinski suprotstavljene.

Ove godine Uran stupa na scenu. NJegova simbolika je Prometej koji je oteo vatru bogovima i dao ljudima. To je nova sila koja dolazi izdaleka i razbija granice koje je postavio Saturn.

Sudar ove dve energije nije nimalo prijatan, jer tera na pokret i donosi šokantne promene. U odnosu na 2020, kada je naša akcija bila ograničena do krajnjih granica izdržljivosti, sada ćemo imati nešto sasvim drugačije i na prvi pogled "lakše", jer ćemo morati da delujemo i preduzimamo korake, na ličnom i kolektivnom planu.

Ključna reč je akcija i ona mora biti radikalno drugačija, bilo da se radi o pojedincu ili grupi. Uran traži od nas hrabrost, originalnost i brzinu delovanja. Ako isti problem pokušavamo sto puta da rešimo na isti način, iako vidimo da se ništa ne menja, nešto nije u redu sa nama i moramo promeniti način. Ako je pred nama zid od dva metra, možemo udarati u njega glavom u nadi da će pasti, a možda na kraju shvatimo da ga je lako preskočiti.

#Horoskop