AKTUELNO

Po legendi, vrhovni bog Olimpa, Zevs, bio je opčinjen Ledom, ženom spartanskog kralja Tindareja. Da bi je zaveo, preobrazio je sebe u divnog labuda. Iz njihovog odnosa, rodili su se Poluks i Helena.

Mit govori da je Tindarejevu decu, Kastora i  Klemerlinu, Leda rodila dok je nosila Poluksa i Helenu. Tako su Kastor i Poluks blizanci po majci bili veoma bliski. Nisu se razdvajali. To je bila velika prava bratska ljubav, ali Kastor koji je bio smrtan kao i njegov otac, stradao je u jednom ratu. Očajan Poluks zatraži od Zevsa da mu oduzme besmrtnost, jer nije mogao da živi bez brata. Zevs im je to odobrio, a kasnije ih je postavio među zvezde, kao sazvežđe blizanaca.

Foto: Pixabay.com

Blizanci su vazdušni znak kojim vlada planeta Merkur, imaju detinjastu narav, jako su radoznali, često i neozbiljni. Izražen im je smisao za humor. Njih ne drži mesto i kasnije sazrevaju.

Blizanci u ljubavi

Vole da menjaju partnere. Nisu preterano osećajni, ali im je uvek potreban neko. Ne vole da su bez ljubavi. I pored svega umeju da se žrtvuju u vezi. Nekada, mada ne često, skloni su depresiji.

U intimnim odnosima, kada vas žele, ne žele da čekaju ni sekundu! Ako vas pozovu i požele, trebalo bi da ste odmah tu. U suprotnom, neće vam dati drugu šansu.

Vole da sa partnerima imaju dobru komunikaciju i da se lepo i jasno izražavate. Umeju da vas napuste bez reči ako pogrešite i ne iskoristite šansu dok su zainteresovani za vas.

U seksu su kreativni, intimni odnosi su im veoma važni, pa ni tu ne vole da čekaju. Oni su direktni i reći će vam tačno šta vole i žele od vas. Vole da u potpunosti zadovolje partnera u svakom smislu.

Mogu uću u vezu i intiman kontakt sa vama iz radoznalosti. Tada ne možete u potpunosti biti sigurni da li im je stvarno stalo do vas. Vole savršene odnose.

Autor: Pink.rs

#Blizanci

#Horoskop