AKTUELNO

Pogledajte šta su zvezde pripremile za vas u mesecu novembru.

OVAN

Početkom oktobra ćete ući u novi ciklus kada je reč o vašem odnosu prema sebi, na kome se temelje sve veze koje imate sa drugim ljudima. Takođe, obratite pažnju na vaš odnos prema autoritetu i potrudite se da učvrstite svoje vrednosti, ne obazirući se na standarde koje društvo nameće na sve sfere vašeg života. Bližite se otkrovenju koje će vam omogućiti da se oslobodite starih navika i povratite osećaj ravnoteže i harmonije u vašim ljubavnim vezama. Emocije će biti užarene 13. oktobra, kada pun Mesec bude bio u vašem znaku. Vaša ljubavna veza će vam ponuditi važnu priliku sa kojom ćete moći da postignete ono što želite. Budite hladne glave, nemojte imati prevelika očekivanja i sačekajte da vidite kako će se situacija razvijati. Čak i ukoliko to znači da morate da se suočite sa neprijatnim istinama, verujte u to da će vam događaji koji se odvijaju doneti stabilnost, kao i veći osećaj ljubavi i poštovanja prema vašem partneru. Sunce će se naći u znaku Škorpije 23. oktobra, što će biti praćeno sa Mladim Mesecom u znaku Škorpije četiri dana kasnije, čineći da se prepustite intimnoj vezi. Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi 31. oktobra, kada će izgled lako moći da zavara.

BIK

Ulaskom u oktobar, naći ćete se na početku novog ciklusa posla, zdravlja, svakodnevnih rutina i života uopšte. Pred vama se nalazi period pronalaženja ravnoteže između mnogih sfera vašeg života. Takođe, nalazite se na prekretnici koja će vam omogućiti da povratite svoj uticaj i budete jednaki u vašem odnosu sa drugima. Nemojte se suzdržavati da zatražite pomoć, ali izbegavajte očekivanja o tome odakle će ta pomoć doći. Ukoliko želite timski rad, budite timski igrač. Partneri će biti zauzeti sa količinom posla ovog meseca, pa će dobro upravljanje vremenom i pružanje pomoći vašim kolegama biti od najvećeg značaja. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra preusmeriće vašu pažnju na vas same. Pred vama je veliki trenutak u vašoj ljubavnoj vezi, kada se možete iznenaditi dubinom svoje ljubavi prema vašem partneru. Postoji osoba koja je uspela da se poveže sa vašom dušom, ali ona takođe može probuditi uspavan strah od napuštanja. Budite nepristrasni koliko god možete i znajte da uvek možete da zacelite svoje rane, kao i da se oslobodite svega što vas je do sada sprečavalo da produbite vašu vezu. Sunce će se naći u znaku Škorpije 23. oktobra, što će biti praćeno Mladim Mesecom u znaku Škorpije četiri dana kasnije. U ovom periodu, vaša ljubavna veza će preći na viši nivo. Merkur će ući u svoju retrogradnu fazu krajem meseca, kada ćete saznati da neko krije mnogo više nego što ste mislili. Budite strpljivi i nemojte prebrzo zaključivati stvari. Neka komunikacija ostane otvorena- tako ćete moći da saznate izuzetno važne informacije.

Foto: Pixabay.com/geralt

BLIZANCI

Oktobar obeležava početak novog ljubavnog i kreativnog ciklusa. Ovo je prilika da se ponovo povežete sa samim sobom i pronađete ravnotežu koju ste tražili. Stvaraćete svoj život svakom misli, reči i delom. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra će vam staviti do znanja vaše istinske želje po pitanju društvenog položaja, prijateljstva i ljubavne veze. Povezaćete se sa novom osobom ili će vam se ukazati veoma uzbudljiva i neočekivana prilika. Izbegavajte potrebu da udovoljite drugima kako bi ste se uklopili. Možete da budete samo ono što jeste. Pomirite se sa svojom ličnošću i sa željama koje imate. Ne možete uvek udovoljiti svakome, a oni koji vas vole će vas svakako voleti. Ovo je prilika da zacelite svoje srce i donesete odluke koje će vas učiniti srećnijim. Život će nastaviti da se razvija kada se Sunce bude našlo u znaku Škorpije 23. oktobra. Odredite svoje prioritiete. Oslobodite se onoga što vam više ne služi kao ranije. Mlad Mesec u znaku Škorpije 27. oktobra predstavlja priliku da okrenete novi list, pronađete novi posao ili ustanovite novu rutinu koja će vam pružiti veći osećaj ispunjenosti svakog dana.

RAK

Oktobar obeležava počeak novog ciklusa u kome ćete moći da poradite na svojoj unutrašnjoj ravnoteži, miru i sigurnosti. Porodica i kućna pitanja zahtevaju vašu pažnju ovog meseca. Ovo je prilika da se suočite sa prošlošću, poimirite sa njom i ostavite je iza sebe, kako bi ste stvorili novu budućnost. Šta sigurnost znači za vas? Kakvo vam je bilo detinjstvo? Da li ste bili ohrabrivani da dostignete svoje ambicije? Moraćete da pronađete idealan balans između kućnog i profesionalnog života 13. oktobra, za vreme punog Meseca. Izbegavajte pasivno-agresivno ponašanje i pokušajte da razumete svoje frustracije. Ovaj period označava prekretnicu u vašem životu, kada ćete osetiti dublji osećaj pripadnosti i bezbednosti koji će vam dozvoliti da donesete odluke sa kojima ćete biti zadovoljni. Kada Sunce bude ušlo u znak Škorpije 23. oktobra, praćeno Mladim Mesecom u znaku Škorpije četiri dana kasnije, kada ćete osetiti potrebu da se pozabavite svojim osećanjima i ciljevima. Možda ste mislili da znate šta želite, ali ovo je početak vašeg puta na kome ćete otkriti nove stvari vezane za vas same. Budite iskreni prema sebi.

Foto: Pixabay.com/geralt

LAV

Ući ćete u novi komunikativni ciklus ovog meseca, kada će razgovori i informacije biti u vašim rukama i kada ćete moći da donesete odluke od velikog značaja. Ova kreativna i ubedljiva energija će vam pružiti prednost u bilo kojim pregovorima. Izbegavajte krivljenje istine i pribegavanje pasivno-agresivnom ponašanju. Ukoliko vam nešto smeta, duboko udahnite pre nego što budete reagovali. Imajte svoj cilj na umu. Više možete dobiti pomoću meda nego pomoću sirća. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra dovešće vas do prekretnice. Držite se činjenica, naka vaša perspektiva bude prisutna za vreme svih vaših razgovora i uvek imajte svoje ciljeve na umu. Nije uvek lako govoriti ili slušati, ali to će vas osloboditi. Sada če, više nego ikada pre, vaša percepcija stvarati vašu stvarnost. Oslobodite se bolnih sećanja vezanih za uspeh i neuspeh koja utiču na vaš pogled na svet. Sunce će se naći u znaku Škorpije 23. oktobra, a Mlad Mesec će ga pratiti četiri dana kasnije, kada ćete biti spremni da se povučete u svoj siguran prostor. Ovo je početak novog porodičnog i kućnog ciklusa koji će se zasnivati na vašem osećaju sigurnosti. Merkur će započeti svoju retrogradnu fazu 31. oktobra, kada se duhovi prošlosti mogu ponovo javiti. Suočite se sa njima iskreno i otvoreno.

Foto: Pixabay.com/geralt

DEVICA

Ovaj mesec biće obeležen emotivnom i finansijskom sigurnosti i samopouzdanjem. Iako ste se u jednom trenutku osećali bespomoćno, sada ste vi ti koji drže karte u svojim rukama. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra doneće vam priliku da povratite svoj uticaj. Ukoliko se borite sa osećanjem napuštenosti ili straha od gubitka važne osobe, ovo je prilika da završite taj bolni ciklus. Nemojte se plašiti da izgubite nešto ili nekoga do koga vam je stalo, već se samo fokusirajte na okončanje ovog destruktivnog ciklusa. Imate mogućnost da birate čemu želite da posvetite svoje vreme, ljubav, novac i energiju. Budite iskreni i fer prema svojim vrednostima i cenite sebe kako bi ste mogli da se posvetite obostrano-korisnim vezama. Sunce će se naći u znaku Škorpije 23. oktobra, što će biti praćeno Mladim Mesecom u znaku Škorpije četiri dana kasnije, uvodeći vas u novi ciklus komunikacije. Merkur će ući u retrogradnu fazu 31. oktobra, dajući vam do znanja da ne posedujete sve informacije. Otarasite se predrasuda i otkriće vam se prava istina.

VAGA

Nalazite se u novom poslovnom ciklusu koji će se ovog meseca odlikovati mnogim prilikama da promenite svoje radno okruženje ili odete na poslovni put. Rasporedite svoje vreme i odlučite kojih obaveza ćete se prihvatiti. Jedna bliska veza će privući vašu pažnju ovog meseca. Budite iskreni prema sebi i svojim motivacijama. Produbite vašu povezanost sa samim sobom kako bi ste produbili svoje odnose sa drugima. Ljubavne veze će se naći u prvom planu kada se pun Mesec u znaku Ovna bude pojavio na nebu 13. oktobra. Sada ćete moći da donesete važne odluke koje vam mogu promeniti život. Možete da imate ono što želite, ali budite iskreni i ohrabrujte iskrene razgovore kako bi ste došli do istine koju želite. Ovo je kraj ciklusa koji će vam omogućiti da se oslobodite destruktivnih navika, kao i da produbite vaše veze sa najbližima. Kada se Sunce bude našlo u znaku Škorpije 23. oktobra, naći ćete se na početku novog emocionalnog i finansijskog ciklusa, sa akcentom na sigurnosti i samopouzdanju. Kada Merkur bude ušao u svoju retrogradnu fazu 31. oktobra, pojaviće se informacije koje će zahtevati vašu potpunu pažnju i posvećenost.

ŠKORPIJA

Foto: Pixabay.com/geralt

Prve tri nedelje oktobra obeležiće fazu introspekcije, bacajući vas u dublju potragu za vašom dušom. Postaćete svesni svojih želja, potreba, strahova, ambicija i fantazija koje do sada niste javno hteli da priznate. Međutim, kada ste svesni onoga što želite, lako možete stvoriti situaciju kojom ćete uspeti da postignete svoj cilj. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra u prvi plan će staviti vaš posao, zdravlje i svakodnevne rutine. Obratite pažnju na svoje zdravlje. Ukoliko ste se previše forsirali, sada ćete moći da zastanete i uhvatite dah. Ovo je takođe prilika da produbite veze koje delite sa najbližima. Sa završetkom ciklusa, možda ćete završiti i sa trenutnim poslom ili rutinom. Verujte u to da je ovo pozitivna promena koja će vam omogućiti da živite najbolji život koji možete, koji će vam omogućiti i da jurite svoju strast. Nemate sve odgovore, ali zato imate izuzetno jaku intuiciju na koju uvek možete da se oslonite. Sunce će se naći u vašem znaku 23. oktobra, a Mlad Mesec, takođe u vašem znaku, zasijaće samo četiri dana kasnije. Međutim, ovi pozitivni aspekti biće zasenjeni Merkurom koji će 31. oktobra ući u svoju retrogradnu fazu, čineći da preispitujete sopstveni identitet. Očekuje vas period pun iznenađenja.

STRELAC

Ovog meseca, povezivaćete se sa ljudima koji će vam pomoći da razvijete svoje ambicije i udahnete nov život u vašu kreativnu viziju. Nemojte se kretati previše brzo dok ljudi oko vas ne budu zadobili vaše poverenje. Budite jasni kada su vaši ciljevi i motivacija u pitanju i tako ćete najlakše izbeći bilo kakve nesporazume i skrivene namere. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra biće kreativan, romantičan i osećajan. Možete iskusiti ostvarenje malog sna. Produbite vašu ljubavnu vezu kako bi ste lakše mogli da iskažete sve što vam je na srcu. Sunce će ući u znak Škorpije 23. oktobra, što će biti praćeno sa Mladim Mesecom u znaku Škorpije samo četiri dana kasnije. Merkur će započeti svoju retrogradnu fazu 31. oktobra, bacajući vas u potragu za vašom dušom i unutrašnjim preobražajem. Tokom ove godine ste dosta sazreli. Mudrost i samosvest su ključni faktori u ovom duhovnom sazrevanju, kao i svest da posedujete mnoge talente i neograničen potencijal. Kroz naredne četiri nedelje uspećete da sabere sva svoja iskustva i da se spremite za novu avanturu.

JARAC

Odvojite neko vreme kako bi ste razjasnili svoje ciljeve i potom doneli promišljene odluke. Možda će se vaša mladalačka ambicija ponovo probuditi. Čak i ako nešto bude podstaklo nesigurnost kod vas, verujte da imate sve što vam je potrebno da uspete. Nemojte da se plašite da jurite za svojim snovima i da imate velike planove. Imate mnoštvo prijatelja i poznanika koji će vam rado pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Pun Mesec u znaku Ovna 13. oktobra stavlja u prvi plan kućnu situaciju kojoj hitno morate da se posvetite, kao i pronalaženje balansa između poslovnog i kućnog života. Oktobar je idealan mesec za ostvarivanje novih veza. Možete upoznati novu osobu za oko punog Meseca, kada se najmanje budete tome nadali. Bilo da ste sami ili imate partnera, vaše prijateljstvo jednom veoma bliskom osobom će biti ključ ka ozbiljnijoj vezi. Sunce će se naći u znaku Škorpije 23. oktobra, praćeno Mladim Mesecom samo četiri dana kasnije, kada će se pojaviti uzbudljive društvene prilike za sticanje novih poznanstava i proširivanje vaših društvenih krugova. Merkur će ući u svoju retrogradnu fazu 31. oktobra, kada ćete morati da usporite svoj tempo. Nešto što ste dugo želeli i na šta ste skoro zaboravili sada može delovati realnije nego ikada!

Foto: Pixabay.com/geralt

VODOLIJA

Oktobar će vas dovesti do važne raskrsnice na vašem putu, tražeći od vas da proširite svoje horizonte i istražite privlačne poslovne prilike. Kao što možete da vidite, imaćete više slobode i opcija nego što ste prvobitno mislili. Najvažnije je da ostanete fokusirani na širu sliku i da na umu imate svoj dugotrajni cilj. Pravi način da napredujete će vam se sam pokazati, kada ćete moći da donesete ključne odluke koje će uticati na vašu budućnost. Nije bitno samo šta znate, već i koga znate. Pravićete veze, sticaćete prijatelje i imaćete pristup mnogim vrednim savetima, a možda čak i novim otvorenim vratima. Ovo će biti početak vašeg uspona ka vrhu, ali što se više budete popeli, to će pad biti strmiji. Ostanite verni svom integritetu i uvek tražite istinu kako bi ste postigli uspeh na koji ćete biti ponosni. Merkur će na samom kraju meseca ući u svoju retrogradnu fazu, kada ćete morati da ponovo razmislite o odlukama koje ste doneli. Ostanite otvorenog uma kako bi ste došli do važnih otkrića.

RIBA

Osetićete velike promene ovog meseca, a jedna od njih biće vaša nemogućnost da uspostavite kontrolu nad finansijskim ili ljubavnim pitanjem. Šta god da je u pitanju, imaćete mnogo više moći i uticaja nego što mislite. Ključ pregovora biće fokusiranje na zajednički cilj. Sa punim Mesecom u znaku Ovna 13. oktobra, situacija će doći do tačke bez povratka, predstavljajući vam nove prilike i odluke koje možete da doneste kako bi promenili svoj život iz korena. Naravno, moraćete da se odreknete potpune kontrole, ali ukoliko imate jasne ciljeve, sami ćete moći da izaberete kako ćete i gde uložiti svoje vreme, novac, ljubav i energiju. Pokušajte da pronađete kompromisno rešenje oko koga možete da se složite. Kada se Sunce bude našlo u znaku Škorpije 23. oktobra, bićete oslobođeni problema koji vas je mučio i moći ćete da steknete novu i svežu perspektivu. Merkur će ući u svoju retrogradnu fazu 31. oktobra, nagoveštavajući da slede nove informacije. Nije previše kasno da ponovo procenite svoju putanju, ali nemojte da preuranjeno donosite zaključke. Ostanite otvorenog uma i budite skromni i odmereni.

#Horoskop

'