AKTUELNO

Retrogradni saturn u Jarcu - astrolog daje prognozu za svih 12 ASTROLOŠKIH PODZNAKA.

Planeta Saturn koja se u astrološkoj simbolici povezuje sa iskušenjima, preprekama, mukama, teškoćama i slamanjem svega onoga što je za pojedinca nesvrsishodno, krenula je na svoje retrogradno puteštestvije kroz znak zemljanog i kardinalnog Jarca. Saturn će biti u fazi prividnog kretanja unazad kroz prirodno deseto polje horoskopa sve do 18.09.2019. godine.

Vreme je za duboku introspekciju! Imaćete priliku za ponovno susretanje sa izazovima ili problemima koje niste uspeli da rešite ili ste ih gurali pod tepih. Ovaj period iskoristite kako biste ispravili sve greške koje ste pravili u prošlosti pa navedeni ciklus shvatite kao jednu vrstu popravnog ispitnog roka koji treba maksimalno da iskoristite s ciljem da naučite važne lekcije, a ne da odlažete suočavanje sa životnim problemima.

Oni koji su duže vreme bili vredni, pošteni, mudri, strpljivi i istrajni u svojim namerama – sada će da budu nagrađeni kako poslovnim unapređenjima tako i revidiranjem nekih odluka koje su možda išle na vašu štetu u proteklim mesecima. Vreme je da pravda bude zadovoljena. Vreme je za discplinu, sazrevanje i prihvatanje odgovornosti. Čemu treba da se posvetite za vreme retrogradnog hoda Saturna kroz znak Jarca, pročitajte u redovima koji slede.

PODZNAK OVAN

Vama će Saturn da tranzitira desetim poljem horoskopa koje se odnosi na status – polje karijere. Imaćete priliku da u ovoj fazi preispitate svoje odnose sa radnim kolegama, kao i svoje ponašanje prema autoritetima na radnom mestu. Moguće je da će vam se reprizrati neke situacije iz prošlosti. Budite odgovorni, časni, pošteni, tačni i poštujte zadate rokove.

Foto: Foter.com

Cenite ljude koji su na višem hijerarhijskom nivou od vas i izbegavajte sukobljavanje ili odbijanje radnih zadataka. Vaš progres biće sada usporen. Energiju čuvajte za jesen kada treba snažno da krenete u velike radne pobede. Sada ste na testu. Ko pretrpi taj će da se spasi i dobiće nagradu, a ko se bude opirao i inatio – biće kažnjen. Neki od vas će da napuste težak posao koji obavljaju jer će im uticati na zdravlje. I to je dobra odluka. Osluškujte telo i svoje unutrašnje JA.

PODZNAK BIK

Tranzitni Saturn kretaće se retrogradno kroz vaše deveto astrološko polje. Ukoliko se na bilo koji način usavršavate, možete da očekujete preispitivanje ili ćete osetiti umor od učenja ili studiranja. Neki studenti će želeti da napuste fakultet s ciljem da pređu na neki lakši obrazovni program. Sada će volja da bude oslabljena i neće baš sve lako ići kada je reč o polaganju ispita.

Oni koji ne studiraju možda će se baviti odnosima sa strancima, stranim preduzećima ili će im odlazak preko granice biti otežan tokom predstojećih skoro pet meseci. Zahladneće odnosi sa vama bliskim ljudima pa su mogući prekidi kontakata sa braćom/sestrama, rođacima, komšijama ili ćete se jednostavno distancirati od svih i uživati u svetu tihovanja i novih duhovnih spoznaja.

PODZNAK BLIZANCI

Saturn se nalazi u vašem osmom polju horoskopa. Verovatno već nekoliko poslednjih meseci osećate strah, paniku, ali i želju da se izolujete od svih i svega. Osmo polje se odnosi na gubitke, opasnosti, troškove, ali i dobijanje kredit, zajmova ili novca od drugih ljudi. Vreme je da se pogledate u ogledalo i prihvatite sebe takve kakvi zaista jeste. Suočite se sa svim blokadama koje vas sprečavaju da budete napredni i srećni. Izbegavajte uzimanje kredita i nemojte drugima biti žirant.

Povoljan je period da sredite sve u vezi sa nasledstvom posebno ako vam se to nije dalo da završite u prošloj godini. Ukoliko vam neko duguje novac, sada je pravo vreme da zahtevate vraćanje tih para koje ste drugima dali na zajam. Isto tako, ako vi nekome dugujete novac potrudite se da ga vratite u što kraćem periodu. Nije vreme za bilo kakvo odlaganje rešavanja nagomilanih problema. Moguća su prolazna melanholična – depresivna stanja.

PODZNAK RAK

Vaš podznak već duže vreme trpi negativne aspekte Saturna iz Jarca i vašeg sedmog polja horoskopa. To polje tiče se partnerskih odnosa i to ne samo onih bračnih već i poslovnih. Tu možete da očekujete zahlađenje, zasićenje ili želju da se razvedete ili prekinete poslovno partnerstvo, ali budite mudri i nemojte da donosite nagle odluke. Možda ćete osetiti kako vas voljena osoba na neki način muči, urniše i truje negativnom energijom.

Moguće je emotivno zahlađenje i gubitak želje za bliskošću. Otvoreno razgovarajte o vašem odnosu i donesite odluku koja će obema stranama da odgovara. Ako imate sudski spor, sada su moguće neke revizije ili sporije rešavanje vama važnih pitanja. Dobro je vreme za ulaganje žalbi i pokretanje revizijskog procesa. Neki od vas počeće da gube na telesnoj težini, to ne treba mnogo da vas plaši.

Foto: Pixabay.com

PODZNAK LAV

Vreme je da svu energiju usmerite ka svom zdravlju i poslu. Saturn putuje vašim šestim poljem horoskopa i vreme je da preispitate koliko vam posao i težak rad utiču na zdravstveno stanje. Veoma su vam povezani posao i zdravlje te vam savetujem da što više odmarate i da prekontrolišete svoje zdravlje, posebno ukoliko spadate u kategoriju hroničnih bolesnika.

Nemojte se mnogo naprezati, osetljiva vam je kičma i komplet skeletni sistem. Umor će da vas savladava više nego inače, zato se zdravije hranite i redovnije spavajte. Ako vam je posao povezan sa bilo kakvim aktivnostima koje su pod lupom revizora, inspekcije ili interne kontrole, budite oprezni jer će provere biti sve učestalije, a nisu isključene ni kazne za one koji ne budu savesno i pošteno obavljali svoj posao.

PODZNAK DEVICA

Vama je puna kapa svega. Osećate se umorno i prezasićeno. Smeta vam velik masa ljudi, gužva vas izluđuje, a buka u vama budi nemir i razdražljivost, pa ćete se vi povući u oazu mira i carstvo tihovanja u narednih skoro pet meseci. Duboko ćete se promišljate kuda i kako dalje u životu. Posebnu pažnju usmerićete ka polju ljubavi i dece. Oni koji su sami mogu da obnove vezu sa nekim iz prošlosti, a oni koji već imaju porodicu, preterano će da brinu za svoju decu. Moguća su razočaranja u neke prijatelje kao i prekid komunikacije.

PODZNAK VAGA

Saturn putuje vašim četvrtim poljem horoskopa koje se odnosi na porodicu i mesto stanovanja. Imaćete nekoliko kriznih situacija u odnosu sa ukućanima – roditeljima. Tu možete da očekujete brige, stresove i nezadovoljstvo. Nije dobro vreme da se rešava pitanje nekretnine niti da se selite u vreme retrogradnog kretanja Saturna kroz ovu kuću horoskopa. Promenite svoje ponašanje prema članovima porodice, nemojte biti toliko brižni i počnite više da gledate sebe jer ste se totalno zapustili.

Primetićete kako vam neće prijati buka i gužva pa ćete više vremena provoditi u kući. Ponekad ćete imati osećaj kao da ste zatvoreni u kavezu i da je ključ od istog izgubljen. Izbacite sve stare stvari koje va ometaju protok energije kroz porodično gnezdo. Stvari koje ne koristite operite i spakujte, te darujte ljudima u stanju potrebe. Više se krećite i zdravije se hranite.

PODZNAK ŠKORPIJA

Vi ćete da stavite rampu u polju kontakata i komunikacija sa braćom, sestrama, rodbinom i komšijama. Turanzitni Saturn retrogradno će putovati vašim trećim astrološkim poljem. Vreme je da duboko zaronite u sebe i da preispitate odnose sa bližnjima. Otresite sve energetske vampire od sebe i otvoreno kažite da vm njihovo društvo ne prija i da ne želite kraj sebe lica koja samo kukaju i koja se žale na sve i svakoga.

Foto: Pixabay.com

Zahladneće odnosi sa rodbinom, a moguće je da ćete se često puta u narednih pet meseci dvoumiti oko toga koga treba da eliminišete, a koga ne iz svog života. Samo slušajte taj svoj jak unutrašnji glas i nećete pogrešiti. Budite oprezni u saobraćaju, biće učestalije kontrole na putevima.

PODZNAK STRELAC

Tranzitni Saturn putuje vašim drugim astrološkim poljem koje se odnosi na finansija i materijalna dobra. Ovo je simbolika teškog rada odnosno mukotrpne zarade preko potrebnog novca. S obzirom da ste u prošlosti rasipali novac šakom i kapom čak i na stvari i lica koja to nikako nisu zaslužila, sada je vreme da se preispitate i da naučite lekciju koja se odnosi na štedljivost i stezanje kaiša.

Izbegavajte trošenje para na stvari koje vam nisu neophodne, ako nekom dugujete pare potrudite se da vratite do početka jeseni, a ako vama duguju novac, insistirajte da vam što pre vrate dug. Počnite da štedite pare ili u banci ili napravite svoju „kasicu – prasicu“ u koju ćete ostavljati novac. Izbegavajte kreditna zaduženja i uzimanje zajmova.

PODZNAK JARAC

Na vas poseban utisak ostavlja tranzit Saturna kroz znak Jarca. Vama se on nalazi u podznaku odnosno u prvom polju horoskopa. Retrogradno kretanje u ovoj kući horoskopa podstaći će vas na veliku introspekciju. Počećete da ozbiljnije shvatate život i ljude oko sebe. Moguće je da ćete promeniti izgled, početi da češće postite s ciljem fizičkog i duhovnog čišćenja vašeg bića, a i način odevanja možete da promenite.

Izbegavajte nošenje isključivo crne garderobe jer negativno utiče na vašu psihu. Mnogiće da primene veliku promenu koja će da se desi sa vama, ali izbegavajte da budete preterano strogi prema ljudima iz okruženja. Preispitaćete neke odluke koje ste u prošlosti doneli. Nećete dozvoliti da vam se svako približi što je veoma dobro za vas kako biste sačuvali energiju. Prijaće vam samoća i okrenutost ka duhovnosti.

PODZNAK VODOLIJA

Ovo može da bude težak i bolan period u smislu prolaska kroz razna duhovna iskušenja i suočavanje sa napadima od strane nepoštenih i nemoralnih ljudi – vaših neprijatelja. Pred vama je ciklus u kom treba da se udaljite od svih za koje sumnjate da vam prave smicalice iza leđa ali i da prestanete da se družite sa energetskim vampirima. Moguće je da ćete se izolovati od sveta i da ćete sve više vremena provoditi u tišini, manastiru, crkvi ili na svetom mestu koje je udaljeno od civilizacije.

Boravak na planinama može lekovito da deluje na vašu dušu i psihu pa putujte što više i duhovno se okrepljujte u mesecim koji su ispred vas. Biće osećaja duboke tuge, a vidi se i da ćete premotavati film u glavi s ciljem da konačno postavite ljude i stvari na mesto koje im pripada. Ako ste se o nekoga ogrešili, sada se izvinite i izmirite. Plačite kada se osamite jer ćete tako očistiti dušu od emocionalnih otrova.

PODZNAK RIBE

Neko iz polja prijatelja pokušaće ponovo da vam se približi ili da obnovi druženje sa vama, ali dobro razmislite da li treba da ponovo dajte šansu i otvarate vrata svog života ljudima koji su vas povredili i u koje ste se u proteklim mesecima razočarali. Saturn putuje vašim poljem prijatelja odnosno kroz jedanaesto polje horoskopa i tu možete da očekujete zahlađenje u odnosima i otežanu komunikaciju. Prestanite da budete naivni i da svakome verujete. Dosta puta ste se opekli, tako da narednih pet meseci morate da strogo vodite računa koga ćete da puštate u svoj život. Moguća su i ljubavna iskušenja do 18 septembra. Trudite se da činite dobra dela i da pomognete ljudima u stanju potrebe. Prekinite sa prošlošću jer vas ta vezanost veoma sputava.

Autor Velimir Remić, pisac i astrolog

Velimira možete zapratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/WebAstrologVelimirRemic/

Foto: Promo.

#Astrologija

#Horoskop

#Saturn

#Velimir Remić

'