AKTUELNO

Tokom prethodna dva meseca, javnost je imala priliku da upozna sve pojedince koji su nesebično delili sa drugima, bili solidarni, humani, koji su potrebe drugih stavljali ispred svojih i uprkos svim opasnostima, nastavili da obavljaju svoj posao u ovim teškim vremenima.

U teškim vremenima mogu da se vide sve mane jednog društva, ali se češće među svima nama mogu videti pojedinici koji vraćaju veru u bolje sutra. U čast tih pojedinaca, Grad Beograd pokrenuo je akciju “Heroji Beograda”, koja je tokom prethodna dva meseca ukazala upravo na njih – sve te ljude među nama koji su pokazali humanost i solidarnost u vreme epidemije koronavirusa.

Akciji “Heroji Beograda” pridružila se i TV Pink, a kako bi za te pojedince čula cela Srbija, svakog dana su u okviru “Novog jutra” i ostalih informativnih emisija, emitovani prilozi upravo o njima: svim malim-velikim herojima među nama.

Foto: RTV Pink

Kako je petak, 15. maj, rok za dostavljanje predloga Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, gradnačelnik Beograda Zoran Radojičić doneo je rešenje, kojim je formirana Komisija za dodelu nagrade “Heroj Beograda”, za poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanjaa virusa Kovid-19.

Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Predsednik Komisije je epidemiolog dr Predrag Kon, koji je član Kriznog štaba, formiranog kada je proglašena epidemija koronavirusa u Srbiji i uvedeno vanredno stanje. Zamenik predsednika Komisije je novinar Mladen Mijatović, koji je tokom vanrednog stanja, zajedno sa kolegama sa TV Pink. radio intervjue i pravio priloge o nominovanima za nagradu “Heroji Beograda”, i na taj način upoznao javnost sa njima.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljević

Foto: Jelena Simonović

Članovi komisije su diplomirani japanolog Ljiljana Marković, jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Svetislav Bule Goncić, kao i poznati srpski košarkaš Vladimir Štimac.

Kako stoji u saopštenju Gradske uprave, zadatak Komisije je da, na osnovu predloga, donese odluku o dodeli nagrade najkasnije u roku od 30 dana po završetku roka predviđenog za dostavu predloga, što je u ovom slučaju 15. maj.

Od svih nominovanih, koji su prijavljeni zaključno sa 15. majem, biće izabrano deset heroja koji će kao nagradu dobiti statuu Pobednika, ali i vrednu novčanu nagradu u iznosu od 1.000.000 dinara.

Tokom prethodna dva meseca, javnost je imala priliku da upozna sve pojedince koji su nesebično delili sa drugima, bili solidarni, humani, koji su potrebe drugih stavljali ispred svojih i uprkos svim opasnostima, nastavili da obavljaju svoj posao u ovim teškim vremenima. Iako su svi sasvim zasluženo nominovani za nagradu “Heroji Beograda”, njih desetoro biće proglašeno pobednicima, koji su dali najveći doprinos u borbi sa koronavirusom.

Foto: RTV Pink

Autor: M.Đ.

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#Heroji grada

#Ljiljana Marković

#Mladen Mijatović

#Predrag Kon

#RTV Pink

#Svetislav Goncić

#Televizija Pink

#Vladimir Štimac

#Zoran Radojičić

#heroji

#heroji Beograda

#Željko Mitrović

<
'