AKTUELNO

Najveći broj penzionera tokom vanrednog stanja nije izlazio iz svojih domova, ali je Ankica poželela da im učini izolaciju prijatnijom.

Situacija izazvana epidemijom virusa Covid-19, u mnogima je probudila čovečnost. Goran Vesić ispred Grada Beograda odlučio je da započne kampanju “Heroji Beograda”, u okviru koje će građani moći da prijave svoje sugrađane koji su pokazali visok stepen ljudskosti i empatije u najtežim trenucima koji su nas zadesili. Kampanji se pridružio Željko Mitrović TV Pink. Heroji vašeg susedstva i njihova dela ne treba da prođu neopaženo! Ne propustite priliku i prijavite ih na mejl heroji@pink.rs. Deset heroja dobićestatuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu. Polovinu sredstava za nagradni fond izdvojiće Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink.

Jedna od njih je Ankica Nikolić.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

S obzirom na to da se naš restoran “Moderna domaćica” nalazi u bloku 23, gde živim preko 10 godina, donelismo odluku da pomognemo našim najstarijim komšijama, jer ih ne smatramo samo mušterijama, već i komšijama. Želeli smo da se u ovim teškim vremenima nađemo našim starijim komšijama, da im pomognemo i olakšamo period u izolaciji –rekla je Ankica.

Najveći broj penzionera tokom vanrednog stanja nije izlazio iz svojih domova. U novobeogradskom bloku 23, međutim, srećni su oni koji žive blizu Ankicinog restorana, jer su svaki dan dobijali obroke.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Slađana Jovanović, iz restorana “Moderna domaćica” objašnjava da su nosili hranu penzionerima na kućni prag svakodnevno. Kao i da su penzioneri na taj znak pažnje, odgovarali svojim znakom pažnje, kao što je na primer čokolada na dar.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Imamo već priprepnjen meni za naše penzionere, ali nije nikakav problem ukoliko žele nešto drugačije – dodala je Ankica.

Knjiga utisaka dovoljno govori koliko je ukusna hranau ovom restoranu. Vredne ruke ovih modernih domaćica, spremaju obroke kojima jeteško odoleti.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Postoje nebrojani razlozi zašto je Ankica nominovana za jedanog od naših heroja. Prvenstveno, njena velikodušnost u novonastaloj situaciji, jer jeodlučila da pomaže najstarijima u svom komšiluku.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Dnevno podelimo između 30 i 40 obroka našim penzionerima, ali nećemo tu stati. Planiramo da kada se sve ovo pozitivno završi, nastavimo sa podelom besplatnih obroka za sva socijalno ugrožena lica u bloku 23 – zaključila je ova humana žena.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog solidarnosti koju je pokazala, Ankica je nominovana za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink.Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Najveći broj penzionera tokom vanrednog stanja nije izlazio iz svojih domova. U novobeogradskom bloku 23, međutim, srećni su oni koji žive blizu Ankicinog restorana, jer su svki dan dobijali obroke. - S obzirom na to da se naš restoran ”Moderna domaćica” nalazi u bloku 23 , gde živim 10 godina, doneli smo odluku da pomognemo komšijama, jer ih ne smatramo samo mušterijama, već i komšijama. Želeli smo da se u ovim vremenima nađemo nađim starijim komšijama, da im pomognemo i da im olakšamo period izolacije – rekla je Ankica. Zbog solidarnosti koju je pokazala, Ankica je nominovana za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njena priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#ANKICA NIKOLIĆ

#Moderna domaćica

#Pomoć

#Restoran

#blok 23

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

#penzioneri

<
'