AKTUELNO

Ružica i njene kolege u bolnici Dr Dragiša Mišović nisu odustali i stoje u prvim redovima.

Situacija izazvana epidemijom virusa Covid-19, u mnogima je probudila čovečnost. Goran Vesić ispred Grada Beograda odlučio je da započne kampanju “Heroji Beograda”, u okviru koje će građani moći da prijave svoje sugrađane koji su pokazali visok stepen ljudskosti i empatije u najtežim trenucima koji su nas zadesili. Kampanji se pridružio Željko Mitrović i TV Pink, a gledaoci svakodnevno imaju priliku da se upoznaju sa herojima Beograda. Heroji vašeg susedstva i njihova dela ne treba da prođu neopaženo! Ne propustite priliku i prijavite ih na mejl heroji@pink.rs. Deset heroja dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu! Polovinu sredstava za nagradni fond izdvojiće Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink.

Jedna od njih je Ružica Dimić.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Ružica skoro 34 godine radi kao babica u porodilištu. Još dok je bila dete divila se ženama koje donose tek rođene bebe njihovim majkama na odlasku iz porodilišta. Kada je porasla, shvatila je kakav je to posao i tada je odlučila da upiše školu za babice. Tokom vanrednog stanja Ružica obavlja i dalje svoj dugogodišnji posao. 

Naša bolnica je 24 časa organizovana za kovid pozitivne i kovid suspektne pacijente. Pomažemo tako što radimo kao u doba kada nije bilo infekcije, i strogo vodimo računa da ne spojimo suspektne i kovid pozitivne pacijente. – rekla je Ružica.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Ova situacija, kako kaže Ružica, nije laka, ali se snalazi.

Ovo je jedna izuzetna situacija za sve nas, i za koleginice i za pacijente. Uhodali smo se, već smo mesec dana u ovom poslu tako da za sada dobro funkcionišemo. – dodala je Ružica.

Kako Ružica sama naglašava koliko god da je teško, uz pomoć kolega posao se lakše obavlja.

Jeste teško, ali uz podršku mojih koleginica i svih ostalih, prevazilazim sve poteškoće. – kaže Ružica.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zato je Ružica tu da pacijentima pruži podršku i prevaziđu njihove teškoće.

Pacijenti su, naravno, uplašeni i očekuju podršku i mi im je pružamo maksimalno koliko možemo. Od nas odlaze već sa negativnim brisevima što znači da su izlečene i odlaze svojim kućama i porodicama. – objasnila je Ružica.

Postavalja se pitanje, da li nakon svega što je učinila kada ode kući sebe vidi kao heroja.

Sebe ne vidim kao heroja, ali sve moje koleginice smatram herojima, smatram zmajevima, ženama koje ni u jednom trenutku nisu odustale. Ni jedna nije otvorila bolovanje, čak su one koje su bile na bolovanju zvale da počnu da rade. Tako da smo svi mi zajedno heroji. – zaključuje Ružica.

Upavo zato što ni Ružica ni kolege u bolnici Dr Dragiša Mišović nisu odustali i što u ovoj borbi protiv najveće pošasti stoje u prvim redovima oni jesu naši heroji, bez čije pomoći, znanja i iskustva ne možemo.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog toga, Ružica je sasvim zasluženo nominovana za nagradu „Heroji Beograda“, koju dodeluju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Ružica skoro 34 godine radi kao babica u porodilištu. Još dok je bila dete, divila se ženama koje donose tek novorođene bebe njihovim majkama. Kad je malo odrasla, shvatila je kakav je to posao i odlučila je da upiše školu za babice. Sada, tokom vanrednog stanja, ona obavlja svoj dugogodišnji posao. - Naša bolnica je organizovana 24 časa za Covid pozitivne pacijente i Covid suspektne pacijente. Radimo kao i u normalno vreme, kada nije bilo Covid infekcije, s tim što strogo vodimo računa da ne spojimo suspektne i Covid pozitivne pacijente – rekla je Ružica. Prema njenim rečima, ovakva situacija nije laka, ni za medicinare, ni za pacijente, ali snalazi se. Zbog toga što i u ovim vanrednim okolnostima stavlja živote drugih ispred svog, Ružica je nominovana za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njena priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Dr Dragiša Mišović

#RUŽICA DIMIĆ

#babica

#heroji Beograda

#heroji heroj

<
'