AKTUELNO

Nenadov zadatak je da nosi veš pacijentima i na prvi pogled, pomislićemo da Nenad radi jednostavan i lak posao, ali nije tako.

U našoj današnjici punoj neizvesnosti vidljivi su svi nedostaci jednog društva, ali na sreću, češće se mogu videti pojedinici koji svojim gestovima vraćaju nadu i inspirišu druge. U njihovu čast, Grad Beograd pokrenuo je akciju “Heroji Beograda”, koja će ukazati na sve te ljude među nama koji su pokazali humanost i solidarnost u vreme epidemije korona virusa. Akciji “Heroji Beograda” pridružila se i TV Pink. Iskoristite priliku i prijavite svoje susede dobročinitelje na mejl heroji@pink.rs. Deset heroja dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu! Polovinu sredstava za nagradni fond izdvojiće Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink.

Među nominovanima za nagradau “Heroji Beograda” našao se i Nenad Lazukić. Njegov zadatak je da nosi veš pacijentima. Na prvi pogled, pomislićemo da Nenad radi jednostavan i lak posao, ali nije tako. Nenad pored pacijenata koji nisu zaraženi virusom korona, zadužen je da snadbeva i one koji su oboleli odnajveće pošasti današnjice.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Radim u Zemunskoj bolnici u vešeraju. Radim na dostavi veša na spratovima na koji se nalaze pacijenti oboleli od korona virusa. Nosimo do određenih delova, pošto ne ulazimo svuda, ostavljamo veš sestrama koje presvlače pacijente i daju im sve što im je od veša potrebno. - rekao je Nenad.

Iako je navikao na sve izazove svog posla, nije mu bilo svejedno da opslužujepacijente obolele od korona virusa.

U početku mi je bilo teško jer nisam bio dovoljno upućen. Onda smo se dobro organizovali i za sada je super. – dodao je Nenad.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Ipak, Nenad priznaje da izvesna doza straha postoji i kod njega i kod njemu bliskuh ljudi.

Ljudi imaju dozu straha. Šalim se sa prijateljima i komšijama da ne prilazimo jedni drugima, ali kada objasnim šta je i kako je, koju zaštitnu opremu koristim, opuste se brzo. Na početku mi je bilo teško zbog porodice, pošto imam malu decu kod kuće. I sada imam dozu opreznosti prema deci. Malo se manje grlimo, malo se manje ljubimo. Teško je, ali ovome se polako vidi kraj. – nadovezao se Nenad.

Postavilo se pitanje, da li Nenad na kraju tog teškog puta sebe vidi kao heroja.

Iskreno, vidim. Da nije nas, vešeraja i našeg veša ne bi to bilo to. – zaključuje Nenad.

Nenad i svi koji rade u Zemunskoj bolnici jesu heroji jer su izabrali da umesto da ostanu kod kuće sa svojim porodicama, ipak obavljaju radne zadatke i brinu o obolelima od Covid-19, onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog svoje nesebičnosti i predanosti u ovim teškim vremenima, Nenad je nominovan za nagradu „Heroji Beograda“, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Njegov zadatak je da nosi veš pacijentima. Na prvi pogled, pomislićemo da Nenad Lazukić radi jednostavan i lak posao, ali nije tako. Pored pacijenata koji nisu zaraženi koronavirusom, zadužen je da snabdeva i one koji su zaraženi Covidom-19. - Pomažem tako što radim u zemunskoj bolnici u vešeraju, radim na dostavi veša na spratove na kojima se nalaze pacijenti oboleli od koronavirusa. Nosim do određenih delova, pošto ne ulazim svuda i ostavljam veš našim sestrama, koje na kraju presvlače te pacijente i stavljaju im sve potrebno od našeg veša – rekao je Nenad. Iako je navikao na sve izazove svog posla, nije mu bilo svejedno da opslužuje pacijente obolele od koronavirusa. Nenad, i svi koji rade u zemunskoj bolnici, jesu heroji, koji su izabrali da umesto da ostanu kod kuće sa porodicama, nastavljaju da obavljaju radne zadatke i brinu o obolelima od koronavirusa, kojima je sada pomoć najpotrebnija. Zbog nesebičnosti, Nenad je nominovan za nagradu “Heroji Beograda” koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#NENAD LAZUKIĆ

#Zemunska bolnica

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

#vešeraj

<
'