AKTUELNO

Doktor Srđan Sanja Melentijević, od prvog dana kada je KBC Zvezdara postala kovid bolnica, radi sa najtežim pacijentima inficiranim korona virusom.

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije korona virusaGrad Beograd i TV Pink pokrenuli su prvu zvaničnu zajedničku akciju - “Heroji Beograda” – u okviru koje građani mogu da na mejl heroji@pink.rs prijave osobu koja je pokazala veliki stepen odgovornosti, empatije i požrtvovanja prema onima kojima je to najpotrebnije u ovim svakako ne jednostavnim vremenima.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Doktor Srđan Sanja Melentijević, anesteziolog, od prvog dana kada je KBC Zvezdara postala kovid bolnica, radi sa najtežim pacijentima inficiranim virusom korona. Jedan je od hrabrih medicinara koji se uhvatio u koštac sa nepoznatom bolesti.

Mi smo učili kroz celu ovu priču. Lagao bih kada bih rekao da straha nije bilo. Pogotovo zato što se susrećemo sa nečim novim. – rekao je Srđan.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Za Srđana je nova bila i činjenica da u ovim trenucima mora da se odvoji od svoje porodice. Zbog rada sa najtežim pacijentima umesto da posle posla ode kući, on ostaje u delu bolnice gde su smešteni doktori sa KBC Zvezdara. 

Od drugog aprila su svi ovde i niko se nije vraćao kod svojih bližnjih. Mnogo mi nedostaje ćerkica. Nisam je zagrlio sve ovo vreme. Viđamo se preko vajbera, nažalost. Nije joj jasno zašto ne mogu da dođem kući, zašto se tata odvojio od porodice. Teško joj to sve pada. – dodao je Srđan.

Doktor Melentijević zagrljaj sa detetom zamenjuje telefonskim razgovorima, a borbu sa Covid – 19 vodi zajedno sa kolegama u KBC Zvezdara. On je našoj ekipi pokazao skupinu obuće svih onih koji ulaze na intenzivnu negu i koji rade da pomognu najkritičnijim pacijetnima. Ta skupina je dobar pokazatelj koliko ljudi se zapravo žrtvuje i odvaja od svojih porodica zarad toga da pobedi ovu pošast. Doktor Melentijević je uveren da ćemo je i pobediti.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Pobeđuju upravo ovi heroji koji spašavaju ljudske živote. Svaki pacijent skinut sa respiratora njihova je pobeda.

Slikamo se sa svima kada odlaze, tako da ćemo to čuvati kao uspomene. To je poenta našeg lečenja i našeg postojanja ovde. – zaključuje doktor.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Pre ulaska u takozvanu crvenu zonu, svojoj ćerki doktor Melentijević poslao je poruku:

Leno, tata te jako voli! Budi hrabra, budi pametna kao i do sada. Jedva čekam da se vidimo kada se sve završi, da te dodirnem i poljubim.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog svog predanog rada u ovim teškim vremenima, Srđan Sanja Melentijević nominovan je za nagradu “Heroji Beograda” koju dodeljuje Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Doktor Srđan Sanja Melentijević, anesteziolog, od prvog dana kada je KBC Zvezdara postala kovid bolnica, radi sa najtežim pacijentima inficiranim virusom korona. Jedan je od hrabrih medicinara koji se uhvatio u koštac sa nepoznatom bolesti. - Mi smo učili kroz celu ovu priču. Lagao bih kada bih rekao da straha nije bilo. Pogotovu zato što se susrećemo sa nečim novim – rekao je Srđan. Za Srđana je nova bila i činjenica da u ovim trenucima mora da se odvoji od svoje porodice. Zbog rada sa najtežim pacijentima umesto da posle posla ode kući, on ostaje u delu bolnice gde su smešteni doktori sa KBC Zvezdara. Pre ulaska u takozvanu crvenu zonu, svojoj ćerki doktor Melentijević poslao je poruku: - Leno, tata je jako voli! Budi hrabra, budi pametna kao i do sada. Jedva čekam da se vidimo kada se sve završi, da te dodirnem i poljubim! Zbog svog predanog rada u ovim teškim vremenima, Srđan Saša Melentijević nominovan je za nagradu “Heroji Beograda” koju dodeljuje Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Doktor

#KBC Zvezdara

#Saša Sanja Melentijević

#anesteziolog

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

<
'