AKTUELNO

Uvođenjem vanrednog stanja zadaci pripadnika Policijske brigade su se povećali.

Uvođenje vanrednog stanja zbog epidemije virusa Covid-19, uverilo nas je da među nama postoje pojedinaci velikog srca, koji su spremni da potrebe dugih stave ispred svojih. U vremenu kada se suočavamo sa mnogim izazovima, brojni građani pokazali su solidarnost i dali sve od sebe da pomognu onima koji su najugroženiji u ovim teškim vremenima. Zbog tih ljudi, ali i da bi podstakao druge na delovanje, Goran Vesić je pokrenuo akciju “Heroji Beograda”, u okviru koje Grad Beograd nagrađuje one koji su pokazali visoki stepen odgovornosti i empatije. Akciji se priključio Željko Mitrović i TV Pink, koja će za nagradu izdvojiti isto onoliko sredstava koliko izdvoji i Grad Beograd. Svoj doprinos akciji “Heroji Beograda”, Željko Mitrović dao je i kroz to što će se svakodnevno u jutarnjem programu “Novo jutro” i ostalim informativnim emisijama biti emitovane priče o nominovanima za ovu nagradu.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Pravljenjem plana, dogovorom i pripremama pre odlaska na teren, pripadnici Policijske brigade započinju svoj radni dan. Uvođenjem vanrednog stanja njihovi zadaci su se povećali, a o njihovim dužnostima više će nam reći današnji heroj – Branislav Radojević.

Od samog početka uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, pripadnici Policijske brigade angažovani su na zadacima sprovođenja mera Vlade Republike Srbije u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja. Naši konkretni zadaci od početka vanrednog stanja su nadgledanje kretanja eskorta kamiona koji tranzitiraju kroz teritoriju Policijske uprave za Grad Beograd, a nakon donošenja odluke o zabrani okupljanja građana u parkovima i javnim površinama, naš zadatak je bio sprovođenje navedenih mera.” – rekao je Branislav.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Pored kontrole sprovođenja mera, imaju i druge zadatke.

Stari građani su uvek imali svoje vreme od tri ujutru do sedam ujutru kada su mogli da kupuju osnovne namirnice u marketima. Naš zadatak je bio da se postaramo da sve to prođe bez ikakvih problema. Naša pomoć se ogledala u guranju kolica, pomaganju da se roba prenese u njihova vozila, kao i u deljenju maski.” – dodao je Branislav.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Njihova pomoć se isplatila i penzioneri su bili zahvalni.

Reakcije su bile maksimalno pozitivne i bili su izuzetno zahvalni na našoj pomoći, a to nam je prevashodni zadatak – pružanje pomoći građanima.” – nadovezao se Branislav.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Ovom zadatku Branislav je pristupio profesionalno i kaže da ne oseća strah odepidemije.

Što se profesionalne strane tiče, nemam nikakav strah od bolesti. Naši zadaci su jasni i trudimo se da ih maksimalno profesionalno izvršavamo. Što se lične strane tiče, uvek postoji svest da možemo da prenesemo nešto sa posla našim ukućanima, ali obzirom da koristimo zaštitna sredstva, to je svedeno na minimum.” – govori ovaj nesebični čovek.

Da li Branislav sebe vidi kao heroja Beograda?

Ne vidim sebe kao heroja, obzirom da samo radim svoj posao. Kao što sam rekao, naš prevashodni zadatak je da maksimalno budemo na usluzi Beograđanima.” – zaključuje Branislav.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Upravo zbog toga što je na raspolaganju našim najstarijim sugrađanima i pomaže im na sve moguće načine, Branislav je naš heroj. Odgovornost, briga prema drugima, solidarnost i empatija uvek se cene. Ukoliko znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Pravljenjem plana, dogovorom i pripremom pre odlaska na teren, pripradnici policijske brigade započinju svoj dan. Uvođenjem vanrednog stanja, njihovi zadaci su se povećali, a evo kakve su sada njihove dužnosti. - Od samog početka uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, pripadnici policijske brigade angažovani su na zadacima sprovođenju mera Vlade Republike Srbije u skladu sa proglašenjem vanrednog stanja. Naši zadaci su praćenje, odnosno nadgledanjekretanja kamiona koji tranzitiraju kroz teritoriju policijske uprave za Grad Beograd, a nakon donošenja odluke o zabrani kretanja građana u parkovima i na javnim površinama, naš zadatak je kontrolisanje sprovođenja tih mera – rekao je Branislav. Zbog toga što je i tokom vanrednog stanja u službi građana i Republike Srbije, Branislav je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Branislav Radojević

#Policajac

#Policija

#heroj

#heroji Beograda

#policijska brigada

<
'