AKTUELNO

Potpukovnik Grbić u toku vanrednog stanja našao se pred teškim zadatkom.

Situacija izazvana epidemijom virusa Covid-19, u mnogima je probudila najhumanije. Zbog toga je Goran Vesić, ispred Grada Beograda, odlučio da započne kampanju “Heroji Beograda”, u okviru koje će građani moći da prijave pojedince koji su pokazali visok stepen humanosti u najtežim trenucima. Akciji se pridružio Željko Mitrović i TV Pink, a gledaoci svakodnevno imaju priliku da se upoznaju sa herojima našeg vremena. Heroji vaše okoline i njihova dela ne treba da prođu neopaženo! Iskoristite priliku i prijavite ih na mejl heroji@pink.rs. Deset heroja dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu! Polovinu sredstava za nagradni fond izdvojiće Grad Beograd, a drugu polovinu TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Odgovornost, red, rad, disciplina, briga o drugima i pomaganje u nevolji , dužnosti su potpukovnika Velimira Grbića, koji se u toku vanrednog stanja  našao pred teškim zadatkom.

Za vreme vanrednog stanja u Republici Srbiji bio sam angažovan kao vođa tima na obezbeđenju objekta Doma “Milutin Milanković”. Zadatak je bio obezbeđenje doma, tj sprečavanje neovlašćenog ulaska spolja i interakcija lica koja su se ovde nalazila u karantinu, sa licima izvan njega” – rekao je Velimir.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Kako kaže Grbić, velikih problema nije bilo.

Pružili smo sve informacije koje su nam bile dostupne, relaksirali situaciju, i istakao bih da zahvaljujući našem radu trećeg dana u 18 časova smo na insistiranje lica koja su ovde bila smeštena – dobili jedan gromoglasan aplauz.” – dodaje Grbić.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Izazova je bilo mnogo, ali Velimir izdvaja dva najznačajnija.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

“Izdvojio bih dve karakteristične situacije – dva izazova sa kojim smo se ovde susreli. Prvi je bio kako zaštititi ljude koji su bili u sastavu tima da se ne zaraze Convidom-19, a drugi je bio taj što je u domu boravilo 165 lica: 147 sa Malte i 18 sa drugih graničnih prelaza. Među njima je bilo tridesetoro dece uzrasta od jedne do deset godina i to je malo nesvakidašnja situacija za nas vojnike. Susreli smo se sa problemom nedostatka opreme za bebe.” – objasnio je Grbić.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Uprkos izazovima, ovi heroji misiju su uspešno priveli kraju. Strah zbog epidemije nije ih sprečio da istraju.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Bilo bi neljudski kada bih rekao da strah nije postojao. Kao i svaki vojnik, o zadatku razmišljamo tako što preduzimamo sve mere, da do nekih nepredviđenih situacija ne dođe. Hvala bogu, zadatak se završio uspešno. Niko nije nastradao ni oboleo, a ljudi koji su ovde bili smešteni otišli su zadovoljni.” – zaključio je Grbić.

I mi smo zadovoljni, jer imamo ovakve heroje kojima je briga o drugima na prvom mestu i koji rizikujući svoje živote pomažu svima kojima je potrebno.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog osobina koje je pokazao i što je potrebe drugih stavio ispred svojih, Velimir je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Odgovornost, red, rad, disciplina, briga o drugima i pomaganje u nevolji – to su dužnosti potpukovnika Velimira Grbića, koji se tokom vanrednog stanja našao pred teškim zadatkom. - Za vreme vanrednog stanja u Republici Srbiji bio sam angažovan kao vođa tima na obezbeđenju Doma učenika srednjih škola “Milutin Milanković”. Zadatak je bio sprečavanje neovlašćenog ulaska i interakcije lica koja su ovde bila u karantinu sa licima izvan njega – rekao je Velimir. Zvog osobina koje je pokazao i toga što je potrebe drugih stavio ispred svojih, Velimir je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Dom Milutin Milanković

#VELIMIR GRBIĆ

#Vojska

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

<
'